Modelnieuws 2019

Mash stapt op flattracker-trein met dikke eencilinder Dirt 6.5

Net als Indian, Harley-Davidson en Ducati stapt ook Mash op de flattracker-trein. In tegenstelling tot de Amerikanen en Italianen doet het Franse merk dat met een dikke eencilinder. Op de motorshow in Parijs werd de Dirt 6.5 van Mash voor het eerst gepresenteerd.

“Dit is waar menig ‘back to basic’-liefhebber op zat te wachten”, laat Mash trots weten. Als basis kozen de Fransen voor een nieuwe, lucht-/oliegekoelde 650cc-eencilinder, die goed is voor 40 pk bij 6.000 tpm en 41,5 Nm bij 4.500 tpm. Rauwe power in zijn meest pure vorm dus. Verder is de compacte, 163 kilo wegende, Franse flattracker voorzien van een Ø 41 mm upside-down voorvork,  een 320 mm remschijf voor en tempert aan de achterzijde een schijf van 240 mm met dubbelzuiger remklauw het tempo.

Qua design heeft Mash zich duidelijk gericht op de Amerikaanse stijl, zo pronkt op een van de zijschilden van de verder zwarte motor, de nationale ‘Stars and Stripes’. Het korte kontje, de verchroomde uitlaat en 18 inch spaakwielen met dikke banden (120/80-18 en 130/80-18) maken de flattracker-look compleet.

De nieuwe motor van Mash staat vanaf mei 2019 bij de dealer, de prijs is nog niet bekend.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.