Nieuws

Limited edition-samenwerking met sportwagenbouwer

De Franse sportautobouwer Alpine is een samenwerking aangegaan met MV Agusta. Het resultaat is een gelimiteerde editie van de MV Agusta Superveloce 800 met de treffende naam Alpine. De limited edition sportmotor is in hetzelfde blauw geschilderd als de Alpine A110 sportwagen en is bovendien op de kuipdelen voorzien van het Alpine-logo. Daarnaast zegt aan de typaanduiding van de A110 ook wat over het aantal motoren, want MV Agusta bouwt er slechts 110. Andere verwijzingen naar de A110 zijn het zwarte Alcantara-zadel met blauwe stiksels en de gefreesde zwarte wielen. Op de leren band, die over de tank loopt, staat eveneens Alpine te lezen.

Uiteraard ontbreken ook de Italiaanse vlaggen niet. Die zijn bij de MV Agusta Alpine op de zijkanten van het voorspatbord geplaatst. Verder wordt de gelimiteerde Superveloce geleverd met een speciale race-uitlaat van Arrow met bijpassende software voor het motormanagementsysteem, een CNC-gefreesde tankdop, een duoseat-cover en afdekhoes met daarop Superveloce Alpine. Het echtheidscertificaat behoort natuurlijk ook tot de koopomvang.

Technisch gezien blijft de Superveloce bij het bekende recept. De 800 cc driecilinder is dus goed voor een top van 147 pk en 88 Nm koppel. Genoeg om de droog slechts 173 kilo wegende sportfiets tot een snelheid van 240 km/uur te brengen. Als prijs voor de Alpine noemt MV Agusta een bedrag van 36.300 euro. Exclusief eventueel bijkomende importkosten. Flink wat meer dan de ruim € 23.000,- die de motor zonder Alpine-sausje kost. Het mag duidelijk zijn: MV Agusta zet haar gelimiteerde editie-aanpak voort. Of het nu is vanwege het eigen jubileum is, of omdat een exclusieve partner zijn naam aan het merk wil verbinden. De gemene deler is daarbij steeds dat de aantallen laag zijn en de prijs hoog.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.