Nieuws

Lezerstest: Op pad met de Moto Guzzi V85TT

Het was een paar jaar geleden een tijdje stil wat betreft nieuwe modellen aan het Moto Guzzi-front, maar die stilte doorbrak de Italiaanse traditiefirma afgelopen jaar met supersonische knal toen het de V85TT presenteerde. Een 80 pk sterke allroad met een licht klassiek voorkomen en daardoor door de Italianen tot ‘retro allroad’ gedoopt!

Om te zeggen dat het concept goed aansloeg, is wellicht het understatement van het jaar, want nog voor de machine überhaupt van de band rolde, waren er wereldwijd al achtduizend proefritten geboekt. Begin 2019 werd de productieversie officieel gelanceerd en de pers was unaniem lovend over de Italiaan. Het is weliswaar niet de sterkste, snelste of meest luxe allroad op markt, maar hij beschikt wel over een enorme dosis karakter, zoals eigenlijk alle Guzzi’s. Wij waren kortom enthousiast, maar wat vind jij er van? Om daarop een antwoord te krijgen was de luchtgekoelde twin afgelopen juli het glanzend middelpunt van een lezerstest. De mailserver begon spontaan te roken als gevolg van de enorme hoeveelheid aanmeldingen, wat al een voorzichtige indicatie is van de populariteit van de machine.

Uiteindelijk waren er zeven gelukkigen die zich bij Piaggio flagshipstore Pels Motoren in De Meern mochten melden voor een uitgebreide toerrit met zowel de standaard V85TT als de nieuwe Travel-uitvoering. Al hun bevindingen lees je in MotoPlus 16/2020 (vanaf 21 augustus in de winkel). Een abonnement op het goedkoopste tweewekelijkse motorblad van Nederland kan natuurlijk ook, klik daarvoor hier!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.