Nieuws

Kruisbestuiving Ducati en Lamborghini

Een aanstekelijk stukje kruisbestuiving tussen de beide Audi-dochters Ducati en Lamborghini in de vorm van deze fraaie Ducati Diavel 1260 Lamborghini.

Het gaat trouwens om een puur optische insteek, want motorisch is er niets gewijzigd aan de Diavel, die zoals vertrouwd goed is voor een vermogen van  157 pk en een koppel van 129 Nm. Die styling van Ducati’s bruut is gelieerd aan die van de Lamborghini Sian FKP37, de eerste hybride sportwagen van de Italiaanse fabrikant. Beide modellen delen dus dezelfde opvallende kleurstelling en – nog opvallender –  de wielset, waarbij Ducati er in is geslaagd de unieke wielen van de Lamborghini naar de Diavel te vertalen. Ook de carbon luchtinlaat is geïnspireerd op die van de Lamborghini, en hetzelfde kun je zeggen van de hexagonaal gevormde uitlaatdempers, eveneens uitgevoerd in carbon. De rode Brembo-remklauwen in het voorwiel maken het plaatje in esthetisch opzicht compleet.

De Diaval Lamborghini wordt in een oplage van slechts 630 stuks geproduceerd. De 819 pk sterke Lamborghini trouwens in een serie van slechts 63 stuks.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Honda-kloon van Cyclone

Honda-kloon van Cyclone

26 april, 2024

Zongshen dochteronderneming Cyclone heeft met de RC680 haar eerste supersportfiets gepresenteerd. Eerder deze maand ...

Overig nieuws