Nieuws

Komen de Europese Harley-Davidson’s dit jaar al uit Thailand?

Harley-Davidson is naar verluid van plan alle 2020 motorfietsen, die bestemd zijn voor de Europese markt, te gaan assembleren in haar recent geopende fabriek in Rayong, Thailand. Doel hiervan is de opgelegde invoerbelasting voor Amerikaanse producten, te omzeilen.

Dat blijkt uit een samenvatting van het Earnings Conference Call dat het Amerikaanse bedrijf eind januari had met de NASDAQ, een beurs die wordt bedreven door de Amerikaanse National Association of Securities Dealers.

Volgens financieel directeur van Harley-Davidson, John Olin, moet deze maatregel alleen het bedrijf dit jaar al 70 miljoen dollar schelen. Omgerekend zo’n 65 miljoen euro. Naast het feit dat het assembleren van motorfietsen in Thailand beduidend goedkoper is dan in Amerika, hoeft het merk hierdoor ook de sinds midden 2018 naar 25 procent verhoogde invoerkosten niet te betalen.

Daarnaast heeft Harley-Davidson laten weten dit jaar zo’n 20 miljoen dollar kwijt te zijn aan de verhoogde invoerkosten. Deels omdat reeds op voorraad staande motorfietsen nog uit Amerika te importeren en anderzijds omdat de assemblage van CVO’s en Trikes wel in Amerika blijft plaatsvinden.

Hierdoor is het dus aannemelijk dat de bulk van 2020 Harley’s op de Europese markt, uit Thailand komt.

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.