Nieuws

Komen de Europese Harley-Davidson’s dit jaar al uit Thailand?

Harley-Davidson is naar verluid van plan alle 2020 motorfietsen, die bestemd zijn voor de Europese markt, te gaan assembleren in haar recent geopende fabriek in Rayong, Thailand. Doel hiervan is de opgelegde invoerbelasting voor Amerikaanse producten, te omzeilen.

Dat blijkt uit een samenvatting van het Earnings Conference Call dat het Amerikaanse bedrijf eind januari had met de NASDAQ, een beurs die wordt bedreven door de Amerikaanse National Association of Securities Dealers.

Volgens financieel directeur van Harley-Davidson, John Olin, moet deze maatregel alleen het bedrijf dit jaar al 70 miljoen dollar schelen. Omgerekend zo’n 65 miljoen euro. Naast het feit dat het assembleren van motorfietsen in Thailand beduidend goedkoper is dan in Amerika, hoeft het merk hierdoor ook de sinds midden 2018 naar 25 procent verhoogde invoerkosten niet te betalen.

Daarnaast heeft Harley-Davidson laten weten dit jaar zo’n 20 miljoen dollar kwijt te zijn aan de verhoogde invoerkosten. Deels omdat reeds op voorraad staande motorfietsen nog uit Amerika te importeren en anderzijds omdat de assemblage van CVO’s en Trikes wel in Amerika blijft plaatsvinden.

Hierdoor is het dus aannemelijk dat de bulk van 2020 Harley’s op de Europese markt, uit Thailand komt.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Honda-kloon van Cyclone

Honda-kloon van Cyclone

26 april, 2024

Zongshen dochteronderneming Cyclone heeft met de RC680 haar eerste supersportfiets gepresenteerd. Eerder deze maand ...

Overig nieuws