Nieuws

Jaap Timmerbocht-straat als eerbetoon aan Mr. TT

Nabij het TT Circuit is vrijdagmiddag 21 juni een straat vernoemd naar Jaap Timmer. Het Jaap Timmerbocht-bord werd onthuld door de weduwe van Jaap Timmer, Willy Timmer-van der Ziel, en burgemeester Marco Out van de gemeente Assen. Het initiatief voor het eerbetoon was afkomstig van de Vrienden TT Circuit Assen.

De nieuwe straatnaam is bedoeld als blijvende herinnering aan Mr. TT, Jaap Timmer. Het stuk dat nu zijn naam draagt, is de langgerekte bocht vanaf het TT Circuit en de nieuwe aansluitingen op de A28. “Iedereen die nu naar de TT gaat komt langs Jaap Timmer”, aldus de burgemeester.

Jaap Timmer overleed op 22 februari 2017 na een korte, ernstige ziekte. Zijn passie was motorsport. Van 1974 tot 1988 was hij bestuurslid en voorzitter van de Stichting Circuit van Drenthe. Later, in 1999, keerde Timmer terug in dat bestuur en nam in 2007 afscheid. Ook was Jaap Timmer van 1973 tot 1980 achtereenvolgens lid, vice-voorzitter en voorzitter van de wegracecommissie van de Internationale Motorsport Bond (FIM).

Van 1981 tot 1989 was hij voorzitter van de ROPA, het internationaal overkoepelend orgaan van organisatoren van motorsportevenementen. Ook was hij vanaf 1970 motorsportverslaggever voor de NOS. Ook stond Jaap aan de wieg van VriendenTT en was grote initiator van een plan waaraan nu wordt gewerkt, het TT Museum.

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.