Advertorial

It’s All About Style | Louis

Louis, de specialist in motorkleding, presenteert de ultieme urban-retro-stijlgids voor motorrijders.

Zien en gezien worden is voor de meesten van ons niet helemaal onbelangrijk – ook al geven we dat misschien niet graag toe. Als je er op straat of tijdens een afspraak met andere motorrijders ‘bella figura’ uit wilt zien, moet je voor een stijlvolle outfit zorgen. Vooral als je op de motor naar kantoor gaat en geen tijd wilt verliezen met omkleden – van het zadel naar het bureau, bij wijze van spreken.

Wat draagt de gentleman-motorrijder op zijn RnineT, Bonneville, Road King of Z900RS? Als je rekening houdt met de volgende criteria kun je bij het kiezen van je kleding niet echt de plank misslaan:

Motorjas en -jeans van Detlev Louis. De pet is van dezelfde fabrikant, maar niet gecertificeerd als beschermende uitrusting.

  Afbeelding1

De materialen: het moet traditioneel zijn, of er in ieder geval zo uitzien. De eerste keuzes zijn dus denim, waxcotton, canvas en leer. Synthetische vezels kunnen onder de huidige veiligheidseisen nauwelijks worden vermeden, maar moeten zich niet visueel opdringen. De goede oude waxjas is terug van weggeweest. En hij is nu ook beschikbaar voor dames. Bekijk ze hier.

  Afbeelding2

 De kleuren: het hoeft niet altijd zwart te zijn. Gedekte grijs-, bruin- en groentinten worden tegenwoordig ook door meer traditioneel ingestelde rijders geaccepteerd. Het indigoblauw van denim-materialen is ook universeel in de motorscene. Felle kleuren blijven voorbehouden aan accessoires zoals de sjaal. Nog een opmerking over het design van de helm: individuele decors hebben een lange traditie en die moet worden gekoesterd. Stop dus alsjeblieft met dat eeuwige uniforme matzwart. En als je niet van kleur houdt, ga dan voor een echte klassieker: wit.

Afbeelding3

De klassieker bij uitstek: motorjeans en leren jack

 

Afbeelding4

Handschoenen, laarzen, accessoires – Detlev Louis biedt het volledige pakket in stijl.

 

De functie: het oude principe ‘form follows function’ is natuurlijk ook van toepassing op stijlvolle motoroutfits. De afzonderlijke onderdelen moeten minstens beschermingscategorie A hebben. Dat betekent dus dat ze gemaakt moeten zijn van scheur- en slijtvaste materialen en dat ze daarnaast voorzien zijn veiligheidsnaden en protectoren.

 Afbeelding5

Een leren pak, zoals tijdens van de grote motorhausse in de jaren 70 – alleen dan met moderne veiligheidsuitrusting. Bekijk hier.

  Afbeelding6

 De hier getoonde voorbeelden komen allemaal uit de collectie van Detlev Louis Motorcycle Gear. Meer op louis.nl/detlevlouis

Afbeelding7

 

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Eerste indruk: Yamaha XSR900 GP

Eerste indruk: Yamaha XSR900 GP

30 april, 2024

De XSR900 GP is het aan zijn stand en vooral inspiratiebron verplicht om lekker sportief voor de dag te komen. We ...

Overig nieuws