Nieuws

Honda Fireblade valt in de prijzen

Honda heeft laten weten dat haar fraai ontworpen CBR1000RR-R Fireblade SP in de prijzen is gevallen tijdens de Red Dot Design Awards, een prestigieuze internationale design competitie die dit jaar voor de 60e keer werd gehouden.

En dat is niet de enige Honda die bekroond is met een Award, zo keerde  ook de elektrische Honda e met twee Red Dot Awards huiswaarts.

De CBR1000RR-R Fireblade SP werd geroemd om zijn ontwerp waarbij digitale simulatie-experts van Honda R&D, kleimodelleerders en designtekenaars samenwerkten. Daarbij werd ook gebruikgemaakt van de input van Honda’s eigen aerodynamische specialisten van de Honda Racing Corporation.

Satoshi Kawawa, General Manager van de divisie Motorcycle Design: “De CBR1000RR-R Fireblade SP werd ontwikkeld om races in elke categorie te winnen – van clubraces tot internationale wedstrijden. Het design en de stijl zijn geïnspireerd op die filosofie – elk onderdeel en elk detail is ontwikkeld met snelheid, topprestaties en aerodynamische efficiëntie in gedachten. We zijn vereerd dat het design zo’n prestigieuze prijs heeft opgeleverd.”

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Eerste indruk: Kawasaki Z500 SE

Eerste indruk: Kawasaki Z500 SE

18 maart, 2024

Het Europese middensegment groeit. Niet explosief, maar gestaag en dat is interessant genoeg voor Kawasaki  om voor ...
Eerste Test Yamaha MT-09

Eerste Test Yamaha MT-09

17 maart, 2024

Time flies when you’re having fun! In dat licht beschenen biedt Yamaha’s MT-09 klaarblijkelijk rijplezier ...

Overig nieuws