Nieuws

Gold Edition van AJP PR7

De Portugese motorfietsfabrikant AJP komt met een luxe versie van de PR7. De lichte allroad staat niet langer op ZF Sachs vering, maar op luxe gouden spulletjes van Öhlins en Brembo.

AJP vaart een geheel eigen koers in allroad-land. Het kiest niet voor zware multicilinders en luxe, maar voor een heerlijk lichte eencilinder en offroadkwaliteiten. Met de Gold Edition van de PR7 kun je op stand de modder induiken. Het eerste dat opvalt is de kleurstelling. Het slanke lijnenspel is gebleven, maar de witte lak heeft plaats gemaakt voor zwarte.

Minstens zo in het oog springend is de gouden Öhlins voorvork die de Ø 48 mm ZF Sachs vervangt. De normaal zwarte velgen krijgen hetzelfde glimmende laagje. Ook achteraan zit Öhlins bij deze speciale editie. Zowel voor als achteraan bedraagt de veerweg 300 mm. AJP blijft Brembo trouw, maar de remmen krijgen wel een upgrade. Of de duurdere spullen iets van het rijklare gewicht van 165 afsnoepen, is nog onduidelijk.

Motorisch verandert er niets. De PR7 heeft nog exact dezelfde 600 cc eencilinder die 48 pk en 56,1 Nm produceert. Ga je voor de powerkit dan loopt dat op naar 64 pk en 68,3 Nm. De motorfiets zelf blijft net zo eigenwijs met zijn benzinetank centraal onder het zadel en een absoluut gebrek aan elektronica: geen ABS, geen beveiligde zijstandaard… Enorm in contrast daarmee monteert wel standaard een Samsung tablet als navigatieapparaat.

Dat de goudprijs in deze onzekere tijden stijgt zien we ook terug aan de verkoopprijs van deze Gold Edition. Naar verwachting ligt die rond de € 18.350,-. Levertijden worden binnenkort bekend gemaakt.

Kijk hier als je op zoek bent naar een dealer in de buurt. Nieuwsgiering hoe zo’n eigenwijze Portugees rijdt? Kijk dan hier voor de eerste test.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

iXS komt met airbag-vest

iXS komt met airbag-vest

1 mei, 2024

Om letsel aan torso en de ruggengraat te voorkomen, brengt iXS het airbag-vest Ipro 1.0 op de markt. Alles bij ...

Overig nieuws