Nieuws

Geen Intermot dit jaar

In 2018 wisten nog 1.041 exposanten en 220.000 bezoeker uit meer dan veertig landen de weg naar de Kölner Messe te vinden, maar komend jaar blijft het begin oktober stil in het Duitse beurscomplex. Het hing weliswaar al een tijdje in de lucht hing en is de kogel nu echt door de kerk: de Intermot gaat dit jaar niet door.

De beurs stond eigenlijk gepland van 6 tot en met 11 oktober van dit jaar, maar vanwege de coronacrisis is besloten om deze geen doorgang te laten vinden. Een begrijpelijke keuze aangezien het een altijd zeer druk bezocht evenement betreft, waarbij het naleven van de anderhalve meter en andere hygiënische maatregelen domweg onmogelijk is. Bovendien is de Intermot volgens de organisatie een ‘belevingsevenement’ dat je ook niet in een vorm met strikte protocollen kunt en moet willen gieten. Omdat het een tweejaarlijkse beurs betreft staat de volgende editie nu voor 2022 gepland.

Dat betekent niet dat we dit jaar helemaal niets van de Intermot zullen horen. Momenteel wordt er namelijk gewerkt aan verschillende digitale initiatieven, waarmee al het nieuws uit de motorbranche, van zowel motorfabrikanten als kleding- en accessoiresleveranciers, via newsstreams zal worden gepresenteerd. Hoe precies en in welke vorm is nog enigszins onduidelijk, daarover volgt in de komende weken meer informatie. Wordt dus vervolgd!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Honda-kloon van Cyclone

Honda-kloon van Cyclone

26 april, 2024

Zongshen dochteronderneming Cyclone heeft met de RC680 haar eerste supersportfiets gepresenteerd. Eerder deze maand ...

Overig nieuws