Nieuws

Finn de Bruin grote winnaar in Yamaha R3 Cup

De 17-jarige Finn de Bruin wist in het Duitse Oschersleben beide races van de Yamaha R3 Cup met een ruime voorsprong te winnen. Door zijn overwinning heeft de coureur van Pearle Gebben Racing de leiding gepakt in het algemeen klassement met 91 punten.

Jeffrey Buis, die bij de races op Croix-en-Ternois nog eerste en derde werd, viel bij de eerste race in Duitsland buiten de punten vanwege een diskwalificatie. Zijn motor bleek niet te voldoen aan het technisch reglement. Probleem zat hem in een losliggende luchthapper.

“Vervelend, maar ook duidelijk richting alle rijders”, laat Yamaha R3 Cup coördinator Joey Litjens in een reactie weten. “Er is momenteel veel aan de hand in de Supersport 300 klasse en wij willen de cup beschermen met onze regels.”

Race
Tijdens de race wist De Bruin aansluiting te vinden bij de kopgroep met IDM Supersport 300 motoren. Na veertien ronden kwam hij met een voorsprong van ruim tien seconden als eerste van de Yamaha R3 Cup over de streep. Noah Bronkhorst schooft door de diskwalificatie van Buis door naar de tweede plaats. Kevin Mijwaart werd derde.

In de tweede race was De Bruin ook oppermachtig. De tweede plaats werd hard bevochten door Buis, Mijwaart en Bronkhorst. Uiteindelijk was het Buis die de sterkste was en 0.059 seconden voor Bronkhorst over de finish kwam. Omdat de motor van Buis tussen de races technisch in orde was gemaakt, mocht hij deze punten wel bijschrijven.

Na vier wedstrijden heeft De Bruin de leiding in het kampioenschap met 91 punten. Mijwaart staat tweede met 69 punten, gevolgd door Buis met 61 punten. De volgende races in de Yamaha R3 Cup staan gepland voor het weekend van 26 en 27 mei op het circuit van Mettet in België.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Mobiel onderdak voor motorrijders

Mobiel onderdak voor motorrijders

15 juli, 2024

Vakantie nog op de rol? En kamperen? Dan is de Elixer 2 van MSR is een tent waarbij het helemaal snor zit met de ...

Overig nieuws