Nieuws

Elektronisch instelbare uitlaat voor Triumph-modellen

Een uitlaatsysteem waarbij je elektronisch kunt kiezen tussen verschillende geluidsprofielenmodi, het Nederlandse Jekill & Hyde is er groot mee geworden. Ooit specifiek begonnen met systemen voor Harley’s, maar inmiddels zijn ze het merk- en modelportfolio flink aan het uitbreiden. Zo kunnen binnenkort ook eigenaren van een Triumph Bonneville Bobber, Speedmaster of Speed Twin hun ‘modern classic’ behangen met een uitlaatsysteem uit het Limburgse Belfeld.

Het systeem is ECE-gekeurd en beschikt over drie standen: Dr. Jekill- (‘stil’), Dynamic (tussenin) en Mr. Hyde (luid). Het systeem werkt middels een via een knop op het stuur bedienbare elektronisch instelbare klep in de uitlaat, waarmee het geluidsniveau wordt beïnvloedt. Het geluidsniveau wordt bewaakt door de zogenaamde Smartbox, die ervoor zorgt dat je altijd aan de wettelijke norm voldoet.

De uitlaat is tot nu toe alleen nog beschikbaar voor de Euro4-motoren, de voorbereidingen voor de Euro 5-motoren van Triumph zijn nog bezig. Het is naar eigen wensen samen te stellen en beschikbaar vanaf zes mei in het zwart en zilver. De prijs is nog niet bekend. Meer info: www.jekillandhyde.com

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.