Nieuws

Eicma 2018: Aprilia 660RS concept

Aprilia heeft op de Eicma haar concept 660RS onthuld. De al zeer compleet ogende tweecilinder bekrachtigt het gerucht dat de Italianen serieus overwegen het segment van de kleine sportmotoren in te stappen.

De conceptmotorfiets heeft in het hart een nieuwe 660 cc krachtbron die losjes gebaseerd is op V4 1100. Over het vermogen van dit blok heeft Aprilia nog geen uitlatingen gedaan.

Zowel het frame als de swingarm zijn gemaakt van aluminium. De rechterzijde van de swingarm is bovendien banaanvormig gemaakt om ruimte te creëren voor de hier uitmondende uitlaat. Andere kenmerken zijn de dubbele remschijven met radiaal geschroefde Brembo remklauwen aan de voorzijde, een Öhlins upside-down voorvork, een liggende Öhlins achterschokdemper en gesmede velgen.

Bij de kuipdelen heeft Aprilia voor koolstofvezellaminaat gekozen, het dashboard betreft een groot TFT-scherm. Of en wanneer deze motor op de markt komt is nog onduidelijk, al werd er op de beurs het jaar 2020 gesuggereerd. We gaan het zien.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.