Getest

Eerste test Honda CRF450L: Oer-offroad

Normaal gesproken is het niet erg vleiend als mensen zeggen dat je van het padje af bent geraakt. Maar als dat toevallig met deze nieuwe Honda CRF450L gebeurd, dan is er helemaal niets aan de hand.

Deze nieuwe offroad-machine van Honda is gebaseerd op de CRF450R motorcross-machine, maar hij kreeg toch een zeer vriendelijk karakter mee, en is ‘100% street-legal’ zodat je er ook op het asfalt mee uit de voeten kunt. Een echte ‘oer-offroad’ dus, die je kunt gebruiken voor woonwerk-verkeer of een ritje door onze Randstad, maar waarmee je in het weekend ook kunt deelnemen aan een offroad-rit of avontuurlijke trip door het terrein.

In MotoPlus 20 lees je de eerste test van deze prachtige, moderne offroad met een hele brede inzetbaarheid. Goedkoop is de CRF450L met zijn prijs van € 12.258,- helaas niet. Mede door de dure basiscomponenten (denk aan motorblok, frame en vering) kost hij zelfs dik twee keer zoveel als de kleine CRF250L!

Maar het verschil is ook echt veel meer dan die 200 extra cc’s; de CRF250L is nadrukkelijk een ‘budget-model’, terwijl de nieuwe CRF450L eigenlijk in alle opzichten een hoogwaardig topmodel is.

 

 

 

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.