Nieuws

Een mooi weekend

Een mooi weekend

… Dat hebben ze ons beloofd.

Misschien is dan een weekend Ruhrgebiet een optie. De ‘Kohlenpott’ van vroeger. De hoogovens, de mijnbouw. Alles dat ooit de Duitse Economie draaiend en de lucht über vervuilde. Een mikpunt van bommengooierij in WOII. Dat was het Ruhrgebiet.

Nu is het een parkachtige regio met een hoop bos, vergane technische glorie, Duits goede horeca mooie secundaire wegen en toch nog steeds een paar stukken Autobahn waar het gas er op mag.

 

Een bezoek aan Industriepark Nord maakt technici en romantische zielen even blij. Het is een overweldigende combinatie van vergane techniek en oprukkende natuur. Heel bedreigend als je ziet wat natuur kan doen! Maar voor natuurliefhebbers en fotografen is het er top!  Dichtbij, in Essen zijn plenty goedkope slaapgelegenheden.

Ontloop in Essen groepjes ultra rechtse mede Europeanen en verbaas je over de rubber achtige consistentie van Duitslands traditionele Curry Wurst. Je vader at dat spul dagelijks in zijn dienstrijd als hij in Duitsland op oefening of gestationeerd was. Dat was heel dapper!

Landschaftspark  Nord: Emscherstraße 71, 47137 Duisburg, Duitsland

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.