Nieuws

Een lezer reageert…

Natte motorkleding is een ramp. Dat hadden we geconcludeerd. Het feit dat motorhotels er steeds meer toe over gaan een droogkamer in te richten, dat is een zegen.

MotoPluslezer Twan Elshof zegt dat het allemaal nog beter kan: Zijn werkgever Lamers Equipment – www.lamersequipment.nl – heeft droogkasten in het programma. Die dingen zijn feitelijk droogstations waar motorkleding – eigenlijk zijn ze natuurlijk bedoeld voor brandweer en schaats- en hockeyclubs – gedroogd en gedesinfecteerd kunnen worden.

Dat desinfectieprobleem is belangrijk omdat natte kleding, motorlaarzen, handschoenen en helmen de ultieme broedplaatsten voor bacteriefamilies en schimmels zijn. Ruik maar eens aan je helm na een weekje vochtig rijden… Je helm. Niet aan je laarzen. Het desinfecteren gebeurt met actieve oxidanten, die luchtgedragen UV gegenereerde deeltjes maken een einde aan geur, bacterien en schimmelsporen. Warme lucht doet de rest.

We schatten zo in dat zo’n droog- en desinfectiestation voor ons motorrijders aan de prijzige kant is. Maar er zijn ook drogers voor vier laarzen of een set laarzen en handschoenen. Maar voor motorhotels zien we de toegevoegde investeringswaarde wel.

Hoe dan ook mooi om te weten dat er op dit gebied ook aan ons gedacht wordt.

Je kunt ook gewoon weer het voorjaar afwachten…

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.