Nieuws

Dunlop introduceert nieuwe toerband, ontwikkeld met Harley-Davidson®

Dunlop introduceert nieuwe toerband, ontwikkeld met Harley-Davidson®

Dunlop heeft de nieuwe D407T-toerachterband aan zijn assortiment toegevoegd. De D407T is in samenwerking met Harley-Davidson® ontworpen en biedt onder alle omstandigheden overtuigende, veilige rijeigenschappen. Deze band zal als standaarduitrusting worden geïntroduceerd voor alle Harley-Davidson® Touring-modellen van 2014 die geleverd worden met banden met zwarte flanken.

De D407T beschikt over Dunlop’s toerbandentechnologie van de tweede generatie en is voorzien van MT Multi-Tread-technologie. Die combineert een slijtvaste, zeer duurzame middencompound met zijcompounds die veel laterale grip bieden. De band is ontwikkeld om de prestaties te optimaliseren en langer mee te gaan dan zijn voorganger zonder rijeigenschappen en grip te benadelen.

De D407T is niet alleen geselecteerd als originele uitrusting voor alle Touring-modellen van 2014 die met banden met zwarte flanken worden geleverd, maar hij past ook op alle Harley-Davidson® Touring-modellen van 2009-2013.

Harley-Davidson® is een beeldbepalende motorfietsenfabrikant wiens gepassioneerde rijders alleen het allerbeste verwachten als het gaat om hun rijbeleving. Al meer dan 30 jaar ontwikkeld en produceert Dunlop originele uitrustingsbanden, waardoor elke rijder kan genieten van de echte Harley-Davidson® -beleving.

Sanjay Khanna, Managing Director, Dunlop Motorcycle and Motorsport EMEA:
“Onze samenwerking met Harley-Davidson kent een lange en succesvolle historie en wij zijn zeer blij dat wij onze allernieuwste technologie in de nieuwe generatie toerbanden hebben kunnen toepassen. Met de Multi-Tread-technologie zijn we in staat om de band op de specifieke eisen af te stemmen. Hoewel de belangrijkste kenmerken van de D407 gehandhaafd zijn, zoals een uitstekende grip en rijeigenschappen, biedt de ‘T’ de Harley-Davidson-eigenaren een hogere levensduur.”

Design    Voor (F)/Achter (R)    Maat    L/S-index    TT/TL    SAP-code
D407T    R    180/65 B 16    81H    TL    633695

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws