Nieuws

Ducati DesertX zet Erzberg naar zijn hand

Met een bijna standaard DesertX heeft Ducati zich weten te plaatsen voor de finale van de gruwelijk zware Erzberg-rodeo. Daarbij pakte de sierlijke Italiaan de winst bij de tweecilinders en werd vierde overall.

In het zadel van de elegante allroad zat meervoudig wereldkampioen enduro Antoine Meo. Die liet er in de proloog – om de 1.200 jongetjes van de mannen te scheiden – geen gras over groeien. Twee keer zette hij de tweecilinder-klasse naar zijn hand in de loodzware klim. Daarin overwinnen de deelnemers 600 hoogtemeters met een gemiddeld stijgingspercentage van 13,5 procent. De zogenaamde Mitas Rocket Ride, een race voor één- en tweecilinders, kende 277 deelnemers. Meo viel er met een vierde plaats net buiten het podium.

Helemaal standaard gingen Meo en zijn DesertX de strijd niet aan. Voorvork en achterdemper kregen meer veerweg en dat is geen overbodige luxe in de Oostenrijkse gruwelenduro. De banden waren de Six Days Extreme van Metzeler. Termignoni verzorgde het uitlaatsysteem en de carterplaat komt uit de officiële Ducati-catalogus. Het kleurenschema verwijst met zijn drie kleuren rood, wit en zwart naar de MotoGP en Superbikes uit Bologna.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

iXS komt met airbag-vest

iXS komt met airbag-vest

1 mei, 2024

Om letsel aan torso en de ruggengraat te voorkomen, brengt iXS het airbag-vest Ipro 1.0 op de markt. Alles bij ...

Overig nieuws