Nieuws

Drie nieuwe Ducati Scrambler-specials

Nog inspiratie nodig voor een winters custom-project? Welnu speciaal voor de Motor Bike Expo in Verona gooit Ducati er nog eens drie fraaie specials tegenaan op basis van de Scrambler.

De Peace Sixty2 ademt de sixties en komt uit de stal van Mr. Martini en is gebaseerd op de kleinere Scrambler Sixty2. De plexiglas kuip (die de originele koplamp extra uitlicht), het stuur, het monoseat zadel, Termignoni uitlaat en handgemaakte lederen zadel maken samen de Peace Sixty2 tot een unieke en opvallende verschijning. De Peace Sixty2 van Mr. Martini is ook bedoelt om een statement te maken. Het idee voor de motor kreeg Mr Martini na de terroristische aanslagen in Parijs, een stad die hem zeer dierbaar is en waar hij zijn creaties op tal van evenementen heeft tentoongesteld.

De Revolution is een Ducati Scrambler Sixty2 in bobber-stijl. De motor wordt gekarakteriseerd door diverse elementen, allemaal met de hand gemaakt door Officine Mermaid. Speciaal voor de Revolution maakte de in Milaan gevestigde ontwerper een lederen rider-only zadel, speciale voorvork rubbers en een nieuwe kentekenplaathouder. Het 17” voor- en achterwiel benadrukken het custom-karakter van de motor. Dario Mastroianni, oprichter en bouwer van Officine Mermaid, noemde de motor Revolution om te benadrukken hoe anders deze machine kan worden met wat aanpassingen.
Als laatste heeft de Dario Lopez Studio zijn handtekening op de Ducati Scrambler Artika gezet, een moderne interpretatie van het Ducati Pantah Ice-project uit de jaren ’70, een iconisch model dat in het Ducati museum in Borgo Panigale staat. De Ducati Scrambler Artika heeft dezelfde kleuren als zijn voorganger: fluorescerend geel met vintage graphics en blauwtinten. Het mechanische gedeelte, gebaseerd op de Icon-versie, krijgt dankzij het glanzende aluminium een bijzonder. Ruige Pirreli noppenbanden geven Scrambler Artika een even extreme als unieke touch.

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.