Nieuws

Dopingebruik levert Iannone schorsing van 4 jaar op

MotoGP-coureur Andrea Iannone heeft een schorsing van vier jaar gekregen, nadat hij vorig jaar positief getest werd op anabole steroïden. Dat heeft het Court of Arbitration for Sport (CAS) bekendgemaakt.

De Italiaanse coureur werd in november van 2019 al voor 18 maanden geschorst, toen hij bij de dopingcontrole bij de GP van Maleisië in Sepang door de mand viel. Het World Anti-Doping Agency (WADA) ging eveneens in beroep, omdat zij de straf van 18 maanden te laag vonden.

Het beroep van Iannone werd door rechters van de hand gewezen, omdat hij niet voldoende bewijzen had. Het WADA kreeg wel gelijk, met als gevolg dat de coureur nu een schorsing van vier jaar aan zijn broek heeft hangen. De schorsing gaat met terugwerkende kracht vanaf 17 december 2019 in.

Daarnaast worden ook alle wedstrijdresultaten die Iannone tussen 1 november 2019 en het begin van zijn schorsing behaalde, geschorst.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.