Nieuws

De grootste beachcross ter wereld

1500 motocrossers aan de start van grootste beachcross ter wereld

Alle startbewijzen Red Bull Knock Out vergeven!

Alle 1500 startbewijzen voor Red Bull Knock Out zijn vergeven. Met deze hoeveelheid deelnemers is de legendarische race op het strand van Den Haag (Scheveningen) de grootste beachcross ter wereld.

Inschrijven is niet meer mogelijk. Amateur en prof motocrossers uit binnen- en buitenland verschijnen op zaterdag 28 november aan de start om de heftige strijd aan te gaan met zichzelf, elkaar en de elementen van de natuur zoals het zand, de wind en de zee.

Red Bull Knock Out, dat tevens het Open Nederlands Kampioenschap Beachcross is, werd voor het laatst georganiseerd in 2008. Er deden toen 650 deelnemers mee. Dit jaar is er dus ruim twee keer zoveel motocrossspektakel. Naast de vele Nederlandse amateur motocrossers die straks aan de start staan, heeft Red Bull een aantal startplekken gereserveerd voor riders uit de wereldtop en motocrossers uit andere landen. Welke internationale riders er meedoen, wordt later bekend gemaakt.

Red Bull Knock Out wordt georganiseerd in samenwerking met de KNMV (Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging), KTM, Kärcher en de Gemeente Den Haag. Op zaterdag 28 november krijgen alle deelnemende motocrossers de mogelijkheid om zich te kwalificeren voor de halve finale en finale die op zondag 29 november plaatsvindt.

Om de finish van Red Bull Knock Out te kunnen halen, hebben de motocrossers lef, uithoudingsvermogen en snelheid nodig. De race is loodzwaar vanwege het mulle zand, de lengte van de race en het opkomend tij. De uitdaging? Zorgen dat je de snelste bent όf doorgaan totdat je knock out bent.
Voor meer informatie ga naar www.redbullknockout.nl

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Noppennieuws 4: nú in de winkel!

Noppennieuws 4: nú in de winkel!

25 juli, 2024

Op vrijdag 25 juli verschijnt Noppennieuws 4 en daarin staan onder meer drie mooie testen. Zo reden Toine van Dijk ...

Overig nieuws