Nieuws

Dakar-legende Van den Goorbergh blij met nieuwe titel

Het lange wachten tot je eindelijk aan de beurt bent voor je Dakar-keuring is er dit jaar niet bij voor motorcoureur Jurgen van den Goorbergh. De kersverse Dakar-legende mag voor het eerst gebruikmaken van de voorrangsrij. ‘Snelste keuring ooit in de afgelopen 10 edities. Misschien omdat ik tegenwoordig als ‘Dakar Legend’ door t leven ga ’, schrijft hij op Facebook.

Laatste keer
Vorig jaar nog moest de 48-jarige coureur uit Brede de Dakar vroegtijdig verlaten na een zwaar ongeluk. Dit jaar staat hij toch weer aan de start. Voor de laatste keer, dat wel.
Waarom hij toch weer mee doet? “Twee redenen , vertelde hij eerder in een interview met KTM. “Allereerst wil ik laten zien dat mijn zelfbouw Dakar-motor – gebaseerd op de KTM 450 EXC-F – heel erg betrouwbaar is. Ten tweede komt het door Peru. De Peruviaanse woestijn heeft de meeste geweldige zandduinen. Die zijn gewoon magisch. Daar kijk ik enorm naar uit.”
De Bredanaar mikt op een plek tussen de eerste 35 rijders. “Ik wil de eerste week bij de top 50 zitten. Daarna is het een kwestie van consistent blijven. In de laatste week vallen er rijders af en kan ik langzaam omhoog kruipen. Mij doel is bij de tot 35 te komen en daar ga ik vol voor.”

Benieuwd hoe het Van den Goorbergh het dit jaar afgaat in de Dakar? Volg hem op Facebook en Twitter.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.