Nieuws

Continental lanceert RoadAttack 4

Als je een band ontwikkelt voor een segment dat er nog niet is, bedenk je dat segment toch zelf? Dat moet de gedachte zijn geweest bij Continental toen het de RoadAttack 4 ontwikkelde. Hyper-Touring noemt de Duitse bandenfabrikant het zelf. De nieuwe 4 vervangt de succesvolle RoadAttack 3 vanaf januari komend jaar in verschillende maten.

De technische basis van de 4 is identiek aan die van de 3, maar de nieuwe band heeft een nieuwe compound en een nieuw profiel. De nieuwe silica-rubbercompound moet voor meer natte grip zorgen en tegelijkertijd sneller op gebruikstemperatuur komen. Tegelijkertijd zorgen nieuwe harsen en polymeren in het rubber voor een stabiele grip onder droge omstandigheden. Ondersteuning is er daarbij in de vorm van een nieuw profiel met slick-achtig uiterlijk in het midden van het loopvlak en op de schouders van de band. Volgens Continental zelf is de 4 daarmee drie seconden sneller op het eigen ‘natte’ testcircuit dan zijn voorganger.

De nieuwe RoadAttack 4 is er komend jaar in vijf maten. Voor alleen in 120/70ZR17 en achter in 160/60ZR17, 180/55ZR17, 190/50ZR17 en 190/55ZR17. In deze maten wordt de RoadAttack3 vervangen door de nieuwe 4.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws