Nieuws

Burt Munro in Hall of Fame

Iedereen die de film The World’s Fastest Indian heeft gezien, is het hier roerend mee eens: Burt Munro is opgenomen in de Sturgis Motorcycle Museum Hall of Fame.

Het Sturgis Motorcycle Museum neemt mensen in zijn Hall of Fame op die hebben bijgedragen aan de naam en faam van het motor rijden. Visionairs, pioniers en gepassioneerde motorrijders hebben er een plaatsje verworven. Munro bevindt zich in goed gezelschap van onder meer Roland Sands, Chris Callen en Jay Allen.

De Nieuw Zeelander Munro heeft hele decennia aan zijn 1920 Indian Scout gesleuteld. Alles met een doel: snelheidsrecords op de zoutvlakte van Bonneville behalen. In 1967 lukt het de dan 68 jaar oude Munro om het record voor motoren onder de 1000 cc te pakken. Hij zet een indrukwekkende 295,44 km/uur neer. Het record staat nog altijd.

Naast zijn kwaliteiten als tuner, is Munro ook goed voor prachtige oneliners. Een van zijn mooiste? “You live more in five minutes on a bike like this going flat out than some people live in a lifetime.”

Meer weten of het Sturgis Motorcycle Museum en de Hall of Fame? Dan vind je hier alle informatie.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

iXS komt met airbag-vest

iXS komt met airbag-vest

1 mei, 2024

Om letsel aan torso en de ruggengraat te voorkomen, brengt iXS het airbag-vest Ipro 1.0 op de markt. Alles bij ...

Overig nieuws