Nieuws

Blazen over de Autobahn: de Motorbeurs Dortmund

De weersverwachting voor dit weekend is goed. En daarom zou je zomaar de lente kunnen vieren door naar Dortmund te blazen.

Dat is maar op 200 plus een beetje kilometers van af Utrecht. En er is dit weekend dus een motorbeurs, Een grote motorbeurs.

Dat is de Motorbeurs Dortmund
Van 5 tot 8 maart wordt in Dortmund de 30ste ‘Motorräder Dortmund’ gehouden. In de Westfalen Hallen presenteren zich meer dan 450 exposanten.

Om de 30ste verjaardag van de beurs te vieren is er een speciale tentoonstelling met motoren uit de jaren ’80 zoals de BMW Dakar, de Moto Guzzi LeMans IV en de Suzuki GSX R 750. Op de binnenplaats is er een Biker-meeting en in hal 3 de Monster Trial Show Arena waar de bezoekers meerdere keren per dag actie spectaculair hogeschool rijwerk kunnen bewonderen. Do not try this at home!

Hal 5 is er voor de motorreizigers en in hal 7 staan veel historische motoren, plus een aanbod van tweedehands artikelen plus klassieke motoren van merkenclubs en oldtimer fans.

Openingstijden en toegangsprijzen
De Motorräder Dortmund’ is dit weekend open van  09.00 tot 18.00 uur.

Een dagkaart kost 14 euro. Bezoekers met een motorfiets van bouwjaar 1985 krijgen op vertoon van een geldig kentekenbewijs 5 euro korting. Online zijn al tickets online beschikbaar op www.zweiradmessen-shop.de.

Route en parkeren
De Westfalenhallen liggen aan de B1 / A40 / A44 Essen – Unna – Kassel. Vanuit het noorden via de A1 / A2 bij Kreuz Unna richting Dortmund. Vanuit het zuiden via de A45 tot aan Kreuz Dortmund-Zuid. Volg de borden Westfalenhallen. Parkeren van motorfietsen tegenover de hoofdingang is gratis.

Meer informatie over de beurs is te vinden op: www.zweiradmessen.de

 

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws