Nieuws

Aragón special van Tiger 900 Rally én GT

Alleen te koop in 2023: deze Aragón edities van Triumphs GT en Rally allroad. Het duo eert de overwinning van Iván Cervantes in de Baja Aragön Rally afgelopen jaar.

Iván Cervantes geeft in 2022 zijn Triumph lekker de sporen in de 450 kilometer lange woestijnrace. Met een aanzienlijke voorsprong wint hij de wedstrijd (…in zijn categorie) uiteindelijk. Overall pakt de Spanjaard de elfde plek in de rally. Tijd voor een eerbetoon en dat kun je wel overlaten aan de Britse motorfietsfabrikant.

Om het extra goed te doen bouwt Triumph direct een Aragón-editie van het GT Pro en Rally Pro model. Het bijzondere van de specials schuilt hem voornamelijk in het uiterlijk. De Rally-variant heeft een kleurenschema met mat zwart, mat grijs en wit. Gele accenten en een tweekleurig zadel maken de ode aan Cervantes af. De rode GT heeft naast een tweekleurig zadel ook drie kleuren lak gekregen. De GT pronkt als een pauw met zijn Diablo Red, mat zwart en wit.

Technisch verandert er weinig. In beide gevallen levert de soepele triple met de kenmerkende T-Plane krukas 87 Nm bij 7.250 tpm en 95,2 pk bij 8.750 tpm. De Rally heeft niet alleen de standaard valbeugels, maar ook beugels die de benzinetank beschermen bij valpartijen. Resteert slechts de Moeder aller Nederlandse vragen: wat kost dat? De Tiger 900 GT Aragón staat voor € 18.495,- in de boeken en de Rally Aragón is nog eens vijfhonderd euro duurder.

Ben je op zoek naar een dealer in de buurt? Kijk dan hier.
Nog eens nalezen hoe de Tiger 900 GT én Rally onder Nederlandse omstandigheden functioneren? Bekijk de test dan hier.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Eerste test CFMoto 450MT

Eerste test CFMoto 450MT

27 april, 2024

Met de 450MT kan CFMoto zo maar eens vol in de roos schieten. De allroad is fraai gelijnd, lijkt op papier alle ...
Nieuw kentekenbewijs in aantocht

Nieuw kentekenbewijs in aantocht

27 april, 2024

Het kentekenbewijs gaat veranderen. Het nieuwe kentekenbewijs wordt vanaf half juni uitgegeven en het heeft een ...

Overig nieuws