Nieuws

2021 Honda X-ADV met meer power en rijkere uitrusting

Honda heeft de verplichte Euro5-kuur ook aangegrepen om de X-ADV adventure-scooter een update te geven. Naast aanpassingen om de emissiehorde te slechten, is de X-ADV onder andere iets sterker geworden, zijn de looks wat aangescherpt en is de uitrusting op een aantal punten flink uitgebreid.

De 745 cc tweecilinder van de X-ADV is door de Euro5-update een goede 4 pk sterker geworden en levert nu 58 pk bij 6.750 toeren. Bovendien mag het blok nu 600 toeren extra draaien. Nieuw is ook ride-by-wire, waardoor de Honda nu vier vaste rijmodi (Sport, Gravel, Standard en Rain) en een vrij programmeerbare rijmodi heeft. De tractiecontrole kent vanaf komend modeljaar drie regelniveaus. Honda’s Dual Clutch Transmission (DCT) is uiteraard gebleven, en gekoppeld aan de diverse rijmodi, maar de eerste drie versnellingen nu korter zijn voor een vlottere acceleratie en de laatste drie juist iets langer voor voor gemak op hogere snelheden en een lager benzineverbruik.

Welke rijmodi je gebruikt is voortaan af te lezen op een fraai 5 inch kleuren TFT-scherm dat middels Honda Smartphone Voice Control ook aan je telefoon worden gekoppeld, mits je een helm met headset hebt.

Het frame van de X-ADV is ook iets aangepast en is nu een kilo lichter. Rijklaar zet de Honda met 236 kilor trouwens drie kilo minder op de schaal.  Om het frame is een net even wat agressiever ogende stroomlijn bevestigd, met led-koplampen die nu zijn voorzien van dezelfde DRL-verlichting als de Africa Twin van Honda. De verstelbare ruit is vernieuwd en het zadel is een nieuw ontwerp en moet het makkelijker maken om de voeten stevig op de grond te zetten. De bergruimte onder het zadel is een stukje ruimer geworden en bovendien voorzien USB-aansluiting om je telefoon op te laden. Ook is er door de handrem te verplaatsten naar de rechter stuurhelft ruimte ontstaan voor een extra bergvakje.

De nieuwe Honda X-ADV wordt leverbaar in de volgende kleurstellingen:

  • Grand Prix Red
  • Graphite Black
  • Matt Beta Silver Metallic
  • Pearl Mud Gray

De prijzen voor de X-ADV starten vanaf NL: € 14.458,00 / BE: € 12.494,00

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.