Nieuws

TT CIRCUIT ASSEN HEEFT DE GROOTSTE MET ZONNEPANELEN OVERDEKTE MOTORPARKEERPLAATS TER WERELD

Zonnepark XXL heeft vandaag één van de grootste zonnepanelenparken in Nederland geopend op het TT Circuit Assen.

Het zonnepark is een initiatief van GroenLeven, Bovemij, Tamoil Nederland, het TT Circuit Assen en de provincie Drenthe. ABN AMRO en de Drentse Energie Organisatie zijn verantwoordelijk voor de financiering van het park. De bouw is volledig verzorgd door bedrijven uit het Noorden van Nederland (Groenleven, Van der Wiel Infra & Milieu en Mannen van staal). Het parkeerterrein voor 14.000 motoren (ca. 6 ha) op het TT Circuit Assen is voorzien van een overkapping van 21.600 zonnepanelen. De panelen vormen samen een dak boven de parkeerplaatsen voor motoren en kunnen net zoveel stroom opwekken als 1.600 gezinnen verbruiken (5,6 megawatt).

De door het park opgewekte energie zal gebruikt worden door Tamoil Nederland, TT Circuit Assen en een deel is beschikbaar voor geïnteresseerde bewoners in de omgeving van het circuit als onderdeel van de Green Deal met de Provincie Drenthe.

In juli 2014 werd de intentieverklaring voor het zonnepark getekend door gedeputeerde van de provincie Drenthe Henk van de Boer, Peter Oosterbaan, directeur TT Circuit Assen, Sytse Bouwer, directeur van GroenLeven en Peter Etman, directeur van Tamoil Nederland.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Honda-kloon van Cyclone

Honda-kloon van Cyclone

26 april, 2024

Zongshen dochteronderneming Cyclone heeft met de RC680 haar eerste supersportfiets gepresenteerd. Eerder deze maand ...

Overig nieuws