Nieuws

Reizen West-Alpen

De Alpen trekken toeristen aan als stroop vliegen. Niet verwonderlijk gezien de fenomenale landschappen, wat zeker geldt voor de West-Alpen, waarin zich onder meer de hoogste top van dit bergmassief bevindt: de Mont Blanc. Het gebied is doorspekt met magnifieke bergpassen (wel eens van de Routes des Grandes Alpes gehoord?) en daarom immens populair onder motorrijders.

Hannibal deed het, de Tour de France doet het ieder jaar en ook wij wagen een poging! In de West-Alpen wachten niet alleen grandioze bergpassen, maar ook ontelbaar veel fascinerende landschappen. De lokroep van de Alpen reikt ver, en wij geven er graag gehoor aan. Onze rondreis door één van de meest fascinerende stukjes van Europa begint (en eindigt) in Bourg St. Maurice, ten zuidwesten van de Mont Blanc, op een kleine 1.100 kilometer rijden vanaf Utrecht. Het is even doorhalen, maar de moeite wordt beloond. Onder meer in de vorm van de beklimming naar Alpe d’Huez met prachtig asfalt en de zeker onder Nederlanders befaamde 21 genummerde haarspeldbochten. Dat zijn er overigens nog weinig in vergelijking met de D80 ten oosten van St. Jean de Maurienne, op weg naar Albiez rollen er zelfs 44 haarspelbochten onder het rubber door.

Slechts twee van de vele figuurlijke en letterlijke hoogtepunten die we gedurende een week voor onze kiezen kregen, en waarvan je het relaas kunt lezen in MotoPlus 15/2021. De bijna 800 kilometer lange route van de trip kun je trouwens hier downloaden. Ga je nu komende zomer richting de Alpen, schroom dan niet om je mooiste foto’s met ons te delen. Wellicht vind je jezelf terug in je lijfblad, wat je ook nog eens het enige echte MotoPlus T-Shirt oplevert!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.