Nieuws

MotoPlus 03 | EXTRA DIK met 5 primeurs

Het motorseizoen staat weer op het punt van losbarsten, dus hebben we weer een extra dik nummer voor je samengesteld. Bomvol eerste testen, techniek, reizen en reportages. Zo duiken we dit nummer eens dieper op de materie die Superbikes heet, in.

De techniek van de geheel nieuwe Honda CBR1000RR-R vraagt immers om een vergelijking met zijn concurrenten. Daarom nemen we je mee op reis door een fascinerende wereld van zeer geraffineerde motoren die enkele jaren geleden in massaproductie nog ondenkbaar waren.

Bij de eerste testen hebben we dit keer lieftst vijf motoren voor je aan de tand gevoeld. Zo vlogen we naar Bahrein voor de Ducati Panigale V4, maakten we in Portimão kennis met de KTM 1290 Super Duke R en stonden in Zuid-Spanje de Suzuki V-Strom 1050XT, BMW F900XR en Kawasaki Ninja 1000SX op het programma. Kortom, voor ieder wat wils!

Daarnaast lees je in deze MotoPlus ook alles over onze lezerstest met de Suzuki SV650 SX en Katana en kun je inspiratie opdoen voor een prachtige reis door Engeland. Dat het Verenigd Koninkrijk zich losgeweekt heeft van de Europese Unie doet immers niets af van haar prachtige wegen en geweldige natuur. Zelfs gedurende het hoogseizoen garandeert dat spanning, eenzaamheid en bij tijd en wijle verrassingen!

Ook gaan we deze uitgave dieper in op de E10-benzine die zijn intrede heeft gedaan bij Nederlandse pompstations. Er is immers veel discussie over die nieuwe E10-benzine: waar mag het in en waar mag het beslist niet in? En wat kan er gebeuren als je het toch tankt, terwijl je motor er niet geschikt voor is? We zetten de belangrijkste zaken op een rij.

Uiteraard is bovenstaande slechts een kleine greep uit de nieuwste MotoPlus. Wat er allemaal nog meer in te lezen valt, zie je hieronder. Rest ons niets minder dan je alvast heel veel leesplezier te wensen!

Inhoud MotoPlus 03 /2020

TEST
EERSTE TEST: Kawasaki Ninja 1000SX
De voormalige Z1000SX gaat vanaf dit modeljaar als Ninja 1000SX door het leven. In Spanje maken we kennis met deze sportieve toermachine, die flink wat updates kreeg.
EERSTE TEST: BMW F900XR 26
Op de afgelopen EICMA baarde BMW opzien met de nieuwe F900XR, een tweecilinder crossover. Tijd voor een eerste kennismaking.
EERSTE TEST: Ducati Panigale V4 S
Soms zit het mee, soms zit het tegen. We togen naar Bahrein voor de presentatie van de nieuwe Panigale V4 S, maar uitgerekend daar viel de regen met bakken uit de lucht. Desalniettemin een eerste indruk.
EERSTE TEST: Suzuki V-Strom 1050XT
Met een karakteristieke DR Big-neus rijdt Suzuki’s V-Strom 2020 en het Euro5- tijdperk binnen. In Spanje zwaaien we voor het eerst het been over de vernieuwde allroad.
EERSTE TEST: KTM 1290 Super Duke R
KTM’s ‘bad boy’ heeft voor dit modeljaar ook een flinke update gekregen. We rijden de twin op het circuit en op de openbare weg.
LEZERSTEST: Suzuki SV650X en Katana
Tien MotoPlus-lezers gingen een dag op stap met Suzuki’s SV650X en Katana. Hun meningen over beide Suzuki’s lees je vanaf pagina 52.

TECHNIEK
2020-SUPERBIKES
Met de komst van de nieuwe Fireblade wordt het superbike-segment aardig opgeschud. Tijd voor een uitgebreide technische analyse.
E10-BENZINE (deel 1)
In een tweetal artikelen nemen we je mee langs alle ins & outs over E10- benzine, de brandstof met 10% ethanol die tegenwoordig uit de pomp komt.

PRAKTIJK
KNMV-LEZERSACTIE
Je stuurkunsten naar een hoger plan tillen? Met de bochtentraining ‘Beter door de Bocht’ leer je de perfecte bocht rijden. In samenwerking met de KNMV organiseren we een aantal cursusdagen.
LEZERSTEST RST-MOTORKLEDING 130
Een seizoen lang reden drie MotoPlus-lezers in een kleding-outfit van het Britse RST. In deze slotaflevering geven ze het eindoordeel over hun outfits.

REIZEN
ZUID-ENGELAND
Via zo veel mogelijk single tracks rijden we van Dover naar Land’s End, helemaal in het zuiden van Groot-Brittannië.
DFDS-LEZERSAANBIEDING
Zelf een keer naar Engeland? Speciaal voor MotoPlus-lezers heeft DFDS een leuke kortingsactie voor de overtocht naar Newcastle of Dover.
MOTOPLUS LEZERSREIS Harz
Een lekker weekendje ongedwongen sturen op een steenworp afstand van Nederland? Ga dan dit voorjaar mee met een van onze lezersreizen naar de Duitse Harz.
MOTOPLUS LEZERSREIS Alpenmasters 6.0
Iets meer stuuruitdaging nodig? Dan is onze Alpenmasters 6.0 door een aantal Alpenlanden jou waarschijnlijk op het lijf geschreven.

REPORTAGE
INTERVIEW: mode-retailer Theo Vousten
Theo Vousten staat aan het roer van een grote internationaal opererende onderneming in schoenen en kleding. Klantbezoek doet hij bij voorkeur per motor.
DAGJE MEE MET DE POLITIE
In het kader van de Verkeerstechnische Begeleiding lopen we een dagje mee met een speciale training voor motoragenten.
MOTORBEURS UTRECHT
Nog even en het is weer zover, dan opent de MOTORbeurs Utrecht de deuren. We zetten alle info nog even voor je op een rij.|
MIJN TROTS: Serena Talo en haar Moto Guzzi Sportster 1150
Haar rijbewijs heeft ze nog niet en ook de Guzzi Sportster 1150 van haar vader is (nog) niet van haar, maar Serena Talo is gek van motoren en vastberaden om binnenkort echt op de Guzzi van pa-lief te rijden.

RUBRIEKEN
Warmdraaien
Newsflash
Column: Hugo Pinksterboer
Spotlight
Mail: feedback
Interview: Onderweg
Moto+Foto
Agenda
Strip: Motomania
Volgend nummer
Colofon

MOTOREN IN DIT NUMMER
Aprilia RSV4 1100 Factory
BMW F900XR
BMW S1000RR
Ducati Panigale V4 R
Ducati Panigale V4 S
Honda CBR1000RR-R Fireblade SP
Kawasaki Ninja 1000SX
Kawasaki ZX-10RR
KTM 1290 Super Duke R
Suzuki GSX-R1000R
Suzuki Katana
Suzuki SV650X
Suzuki V-Strom 1050XT
Yamaha YZF-R1M

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.