Persbericht

Ducati Diavel 1260 wint prestigieuze ‘Red Dot Design Award 2019’

De nieuwe Diavel 1260 heeft één van de meest prestigieuze internationale designprijzen gewonnen, de “Red Dot: Best of the Best” award in de categorie Product Design.

Sinds 1955 wordt de “Red Dot Design Award” elk jaar toegekend aan de meest originele en waardige inzendingen op het gebied van design en innovatie. Na een beoordeling van meer dan 5.500 producten heeft een vakjury van 40 internationaal bekende experts de nieuwe Diavel 1260 met de prestigieuze titel “Red Dot: Best of the Best” award 2019 toegekend.

Dit is de derde award voor het in Bologna gevestigde bedrijf. De vorige onderscheidingen werden gewonnen door de iconische 1199 Panigale in 2013 en de XDiavel S in 2016. Hiermee wordt aangetoond dat een Ducati motorfiets een icoon van stijl, innovatie en prestaties kan zijn.

Krachtig en gespierd, de nieuwe Diavel 1260 combineert de prestaties van een maxi-naked met de ergonomie van een muscle cruiser. Het verfijnde ontwerp herinterpreteert de Diavel stijl in een eigentijdse versie en integreert een Testastretta DVT 1262 motor met 159 pk, het kloppende hart van de motor.

Eerbetoon aan creativiteit
“Het is nooit makkelijk om zo’n belangrijke en felbegeerde erkenning als de Red Dot Award te winnen. Voor de derde keer succesvol zijn dankzij de iconische Diavel 1260 is een eerbetoon aan de creativiteit en innovatie van Ducati, die ons met trots vervult”, aldus Andrea Ferraresi, Ducati Style Centre Manager. “Hoewel we ons ervan bewust zijn dat onze motorfietsen opwindend, verfijnd en mooi zijn, is het voor degenen die werken op het gebied van design en stijl altijd heel fijn en stimulerend om zo een belangrijke erkenning te krijgen. Een groot aantal inzendingen van vooraanstaande designontwerpers uit de hele wereld streden om de prijs. Nu kijken we uit naar hetzelfde enthousiasme van onze fans; de motorfietsen zijn al verkrijgbaar via de officiële Ducati dealers.”

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Dainese D-air krijgt update

Dainese D-air krijgt update

30 november, 2023

Dainese is één van de absolute pioniers op het gebied van airbagtechnologie. In 2000 al presenteerden de Italianen ...
KTM laat het beest groeien

KTM laat het beest groeien

29 november, 2023

KTM’s Super Duke was al bepaald niet schraal bedeeld qua cc’s, maar de 2024-versie groeit ook nog eens een ...

Overig nieuws