Nieuws

Geniepig voor BMW M-model spelen

Deze speciale F900 R en F900 XR Sport Edition lijken pure kopieën van de M-serie. Begeerlijk, maar met een probleem: voorlopig alleen in Frankrijk te koop.

Er zijn momenteel geen aanwijzingen dat BMW Motorrad een M-label overweegt voor de F-modellen, maar Fransen gaan zoals altijd hun eigen gang. BMW Motorrad France is een constante bron van speciale modellen op basis van huidige modellen. Nieuw, gelimiteerd en exclusief voor dealers in La Douce France: de BMW F900 R en F900 XR Sport Edition.

Op basis van de overbekende BMW F900 R en F900 XR modellen ontstaan twee specials. De meerprijs bedraagt € 2.460,- en daarvoor krijg je de ‘Black Storm Metallic’ lak met nieuwe stickers en de Active en Comfort uitrustingspakketten. Die leveren onder meer de rijmodus Pro, de Quickshifter Pro, Keyless Ride, Endurance ketting en verwarmde handvatten voor de F900 R. De BMW F900 XR krijgt de ‘ESA Dynamic’ schokdemper en een middenbok.

Enkele exclusieve accessoires geven de naked en crossover de ware M-look. Het zadel krijgt het opschrift Sport, de typische M-kleuren komen terug in de kuip en als velgrandstickers. Het ‘Special Edition’ insigne op de tank maakt nogmaals duidelijk dat we met iets aparts van doen hebben. De laatste visuele lekkernij is de motorspoiler in dezelfde stijl. De F900 R krijgt een getint windscherm als onderdeel van het pakket.

Mocht je de meerprijs voor de Sport Edition van € 2.560,- lachend ophoesten, kun je nog twee keer upgraden. De Sport Edition met ‘Pro Finish’ staat op de prijslijst voor € 640,- extra. Daarbij komen nog de Ecall, cruise control, alarmsysteem, GPS-voorbereiding en kofferhouder. Voor nog eens € 1.360,- wordt de Sport Edition de Sport Edition Pro en krijg je ook het Pro grootlicht en het bandenspanningscontrolesysteem.

Deze Sport Editions zien er misschien uit als M-modellen, maar dat zijn ze niet. Het rijwielgedeelte en het motorblok zijn niet aangepakt. BMW France heeft het overdadige gebruik van koolstofvezel, dat we kennen van de echte M modellen, ook achterwege gelaten.

Nieuwsgierig? Kijk hier voor de video van beide modellen.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Superdikke naked van BMW komt er

Superdikke naked van BMW komt er

27 mei, 2024

Wat vandaag nog een concept is bij BMW, is morgen vaak realiteit. Dus deze R20 conceptfiets kan zo maar eens een ...

Overig nieuws