Nieuws

Ducati Club Race op 24, 25 en 26 mei

Op 24, 25 en 26 mei organiseert de Ducati Club Nederland voor de 44e keer de jaarlijkse internationale Ducati Club Race op het TT Circuit Assen. Er is uiteraard veel startgelegenheid voor coureurs op een Ducati, maar ook tal van andere klassen komen aan de start.

Een belangrijk deel van de raceklassen is – uiteraard- voor Ducati’s, en die zijn onderverdeeld in zes klassen. De indeling geschiedt naar motorconfiguratie en ook aan de hand van de gereden tijden in de kwalificaties om ervoor te zorgen dat er in elke klasse een gelijkwaardig deelnemersveld aan de start komt. Twee klassen rijden hun wedstrijd op zondagmorgen, de resterende vier op zondag in de namiddag.

Een interessante klasse is de Thunderbikes, een klasse waarin met vrijwel alle motoren mag worden geracet, met uitzondering van viercilinders van Duitse en Japanse makelij. De overige soloklassen zijn pure nostalgie voor iedereen die al wat langer op de circuits komt. De Classics (voor een groot deel Engelse motoren) zijn verdeeld in drie categorieën: Euro Classics en Euro Singles en daarnaast is er nog een klasse, waarin wordt gestreden om punten voor het Nederlands kampioenschap.

Een heel bijzondere klasse is de Duitse IG Köningsklasse, want deze klasse is voorbehouden aan tweetakten, het type motoren dat tot zo’n twintig jaar geleden de circuits beheerste. Ook de zijspannen komen weer naar het TT Circuit Assen. Ze rijden in twee klassen. Als eerste is dat de Camathias Cup, vernoemd naar een beroemde Zwitserse coureur, die nooit wereldkampioen werd en zijn eerste Grand Prix in Assen wist te winnen. Dit zijn zijspannen zoals ze er vroeger uitzagen, nog echt motoren met een zijspan. Daarnaast is er de Northern Sidecar Cup, waarin met hedendaagse spannen wordt gereden.

De trainingen zijn op vrijdag 24 mei en beginnen om negen uur. Op zaterdag wordt er gekwalificeerd vanaf tien uur. In de namiddag zijn er vanaf half vijf wedstrijden voor achtereenvolgens de IG Königsklasse, Northern Sidecar Cup, NK Classics, Camathias Cup en Euro Singles. De laatste race start om zes uur. Op zondag gaat de eerste van zestien races van start om elf uur en is het programma iets na zes uur afgelopen.

Het rennerskwartier is vrij toegankelijk voor bezoekers van de Ducati Club Race. Een mooie gelegenheid dus om de motoren van dichtbij te bekijken. Verder zijn er diverse stands waar handelaren hun waren aanbieden, er is muziek en aan eten en drinken is geen gebrek. Voor verdere informatie: www.ducaticlubrace.nl.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Superdikke naked van BMW komt er

Superdikke naked van BMW komt er

27 mei, 2024

Wat vandaag nog een concept is bij BMW, is morgen vaak realiteit. Dus deze R20 conceptfiets kan zo maar eens een ...

Overig nieuws