Nieuws

XGJAO

XGJAO. Dat is geen binnensmondse vloek van een Achterhoeker die zich met een hamer op zijn duim slaat. Het is een motorfiets. Soort van.

Uit dingest… Hoe heet het ook weer? Oh ja: China.

We zagen het verchroomde konijn op een beurs. Nieuw. Iets van 250 cc. En met meer chroom dan de Harley van de ergste midlifecruiser. We zijn vooral gecharmeerd van de verchroomde panter met ingekleurde vlekken die bijna op ware grootte op het voorspatbod zit. Van 1250 voor 650 euro. We herinnerden ons het verhaal van de man die een jaar of vier-vijf geleden (of was het langer) een containertje vol van deze schoonheden naar Nederland had gehaald in de stellige overtuiging er rijk mee te worden.

De Dingest is een juichend vertoon van overdaad. Denk aan een dronken Patty Brard die naakt, maar met gouden kettingen omhangen de charleston danst op een spiegelde dansvloer.

Wat de marketing strategie er achter ook was: de XGJAO heeft het niet gemaakt in Nederland.

En daar boffen we mee.

Goede motorfietsen ‘Made in China?’Ze kunnen ze vast wel maken. Maar of we ze hier te zien krijgen voordat de Chinese economie uit elkaar klapt of China in zijn eigen milieuvervuiling te onder gaat?

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Honda-kloon van Cyclone

Honda-kloon van Cyclone

26 april, 2024

Zongshen dochteronderneming Cyclone heeft met de RC680 haar eerste supersportfiets gepresenteerd. Eerder deze maand ...

Overig nieuws