Nieuws

Wereldrecord: 24 uur op een pocketbike

Ga d’r maar aan staan: 93 centimeter lang, 24 centimeter breed , 38 centimeter hoog en een kiezelhard zadel. Wie wil daar nu uit vrije wil langdurig mee op pad? Nou, de Italiaan Valerio Boni wel. Hij heeft het 24-uur-Guinnes-wereldrecord pocketbike opgeschroefd van 250 naar liefst 750 kilometer.

Voor de nachtelijke uurtjes van zijn recordpoging op de het circuit van Castelletto di Branduzzo in de Italiaanse streek Lombardije hing Boni heuse endurance-koplampen aan de stroomlijn van zijn Polini 910. Tijdens de rit verstookte de 6,2 pk sterke en 37 cc metende tweetakt 24,8 liter brandstof. Het team moest vier remblokken, de remklauw achter en de koppeling vervangen en daarnaast nog één voorband en drie achterbanden. Maar hoe kreeg de niet bepaald meer piepjonge Boni (62) het voor elkaar om zo lang op het minimotortje te zitten? “Dat was inderdaad pittig. Bij de tankbeurten kon ik nauwelijks nog afstappen, zo stijf waren mijn knieën”, vertelde hij na afloop. “Op de rechte stukken heb ik steeds geprobeerd om mijn benen een paar tellen te strekken, maar dat hielp uiteindelijk ook niet veel meer.” Kort na het record deed Boni trouwens gewoon nog een 24-uurs-recordpoging, ditmaal wat vriendelijker voor zijn knieën in het zadel van een MV Agusta Turismo Veloce.

 

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.