Nieuws

Wees gerust, die nieuwe blauwe palen in Duitsland flitsen niet

Shit, een paal langs de weg. Ben ik geflitst? Wie de komende tijd gaat motorrijden bij onze oosterburen kan maar zo een van de gloednieuwe, best opvallende, blauwe palen tegenkomen die de Duitse overheid heeft laten plaatsen. Eén geruststelling: het gaat hierbij niet om een zogeheten ‘dubbelflitser’.

Sterker nog, ze controleren überhaupt niet op snelheid. De nieuwe palen kijken alleen of passerende vrachtwagens aan de tolplicht hebben voldaan.

Waarom er gekozen is voor een paal die zo sterk lijkt op een flitspaal? “Omdat deze beter in het straatbeeld passen”, laat een woordvoeder van het Duitse Ministerie van Verkeer weten. “Er is daarom bewust gekozen voor een blauwe kleur zodat de palen niet verward kunnen worden met een reguliere flitspaal.”

In totaal worden er 600 van deze nieuwe palen geplaatst. Net als dubbelflitsers zijn de tol-palen met meerdere camera’s uitgerust. Hierdoor is het mogelijk zowel de voor- als achterkant van passerende voertuigen te fotograferen.

Wie denkt dat motorrijders in Duitsland sowieso niet geflitst kunnen worden, komt overigens bedrogen uit. Dubbelflitsers mogen dan redelijk zeldzaam zijn, ze staan er zeker. Onder meer in het aan Nederland grenzende Noordrijn-Westfalen, rondom de stad Aken en in de deelstaat Thüringen.

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.