Nieuws

Wees gerust, die nieuwe blauwe palen in Duitsland flitsen niet

Shit, een paal langs de weg. Ben ik geflitst? Wie de komende tijd gaat motorrijden bij onze oosterburen kan maar zo een van de gloednieuwe, best opvallende, blauwe palen tegenkomen die de Duitse overheid heeft laten plaatsen. Eén geruststelling: het gaat hierbij niet om een zogeheten ‘dubbelflitser’.

Sterker nog, ze controleren überhaupt niet op snelheid. De nieuwe palen kijken alleen of passerende vrachtwagens aan de tolplicht hebben voldaan.

Waarom er gekozen is voor een paal die zo sterk lijkt op een flitspaal? “Omdat deze beter in het straatbeeld passen”, laat een woordvoeder van het Duitse Ministerie van Verkeer weten. “Er is daarom bewust gekozen voor een blauwe kleur zodat de palen niet verward kunnen worden met een reguliere flitspaal.”

In totaal worden er 600 van deze nieuwe palen geplaatst. Net als dubbelflitsers zijn de tol-palen met meerdere camera’s uitgerust. Hierdoor is het mogelijk zowel de voor- als achterkant van passerende voertuigen te fotograferen.

Wie denkt dat motorrijders in Duitsland sowieso niet geflitst kunnen worden, komt overigens bedrogen uit. Dubbelflitsers mogen dan redelijk zeldzaam zijn, ze staan er zeker. Onder meer in het aan Nederland grenzende Noordrijn-Westfalen, rondom de stad Aken en in de deelstaat Thüringen.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Royal Enfield verlaagt prijzen

Royal Enfield verlaagt prijzen

23 juli, 2024

Royal Enfield let deze zomer op de kleintjes. Het verlaagt de prijzen van zijn modellen met € 400,- tot € 650,-. ...

Overig nieuws