Nieuws

voordelige overtocht DFDS Seaways

_C0T3209 _MG_0759 1050509 BEPTA (Lower Glenshee) 001 MB Eilean Donqan Castle -2 THE QUEEN'S VIEW, PERTHSHIRE.Net als afgelopen jaren kun je ook in 2015 weer voordelig overvaren van IJmuiden naar Newcastle met de MotoPlus Lezersaanbieding bij DFDS Seaways. Een ideale overtocht met de nachtboot, waarbij je ’s avonds vertrekt in IJmuiden en de volgende ochtend in Newscastle van boord gaat. Het ruige noorden van Schotland of het adembenemende Engelse Lake District is dan nog maar een paar uurtjes rijden. Dus ook in 2015 ligt een lang weekend (of langer) toeren in een volledig andere wereld weer binnen handbereik en dat ook nog eens tegen een vriendelijke prijs!

 

Natuurlijk kun je voor een lang weekend weg je pijlen richten op de altijd leuke Eifel of Ardennen, de totaal andere wereld van Groot-Brittannië wordt als reisdoel vaak meteen terzijde geschoven. Te ver en teveel gedoe. Maar het tegendeel is eigenlijk het geval: DFDS Seaways onderhoudt namelijk een dagelijkse verbinding tussen IJmuiden en Newcastle, waarbij je ’s nachts vaart en de volgende ochtend rond 09.00 uur uitgerust op de plaats van bestemming aankomt. Jaarlijks maken duizenden motorrijders gebruik van deze DFDS-overtocht en kun je de motor ook goed vastzetten tijdens de overtocht.

DFDS werkt altijd met het vraag en aanbod principe: wanneer gedurende het seizoen het aantal boekingen stijgt, stijgt de prijs na rato. Met andere woorden, hoe eerder je boekt, hoe goedkoper de overtocht. Maar dat geldt niet voor MotoPlus-lezers, die het hele jaar door profiteren van vaste, scherpe prijzen voor de overtocht. Besluit je midden juli tot een spontaan weekendje in Schotland, dan betaal je dus hetzelfde als iemand die al in februari boekt. Hierdoor kan de korting oplopen tot 50 à 60 procent op het reguliere tarief!

 

Een retourtje IJmuiden – Newcastle is er voor MotoPlus-lezers al vanaf € 99,- per persoon. Dat is op basis van twee personen op één motor, waarbij je verblijft in een tweepersoonshut met douche en toilet. Uiteraard is de brandstoftoeslag en het vervoer van de motor bij deze prijs inbegrepen. Wil je wat extra luxe, dan kun je tegen meerprijs kiezen voor het gemak van halfpension aan boord (dus diner en ontbijt) of voor een luxere hut (al vanaf € 6,00 extra per persoon per nacht).

Aan boord hoef je je niet te vervelen, er zijn verschillende restaurants, diverse bars met live muziek, een bioscoop, een casino en je kunt er zelfs uitgebreid winkelen.

De ferry vertrekt om 17.30 uur vanuit IJmuiden en komt om 9.00 uur lokale tijd aan in Newscastle, dat ligt in het mooie noordoosten van Engeland met het fascinerende Lake District, het Northumberland National Park en het ruige Schotland letterlijk aan je wielen. Na een paar dagen sturen door de ongekend prachtige natuur vertrek je dan om 17.00 uur weer vanuit Newcastle, om rond 9.30 uur de volgende dag in IJmuiden de boot weer af te rijden.

Het enige dat je hoeft te doen voor de speciale MotoPlus-korting in aanmerking te komen, is je bij je reservering de actiecode MP15W vermelden. Kijk voor uitgebreide informatie, prijzen, voorwaarden en reservering op www.dfds.nl/motoplus. Telefonisch boeken kan ook via 0255-546 666, maar kost € 17,50 extra. En vergeet ook dan niet de boekingscode MP15W te melden!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Pieterpadroute voor de motor

Pieterpadroute voor de motor

8 december, 2023

Het Pieterpad vierde in 2023 haar veertigjarig bestaan. De bijna 500 kilometer lange wandelroute tussen het ...

Overig nieuws