Toertip

Download drieduizend kilometer aan routes!

De toerfanaat komt in MotoPlus 11/2019 volop aan zijn trekken. Naast het tweede deel van onze Yamaha Dark Side Tour, doen we in deze 132 pagina’s tellende uitgave ook een rondje door Zwitserland en rijden we met de nieuwe Yamaha Ténéré een uitgebreide kennismakingsrit rond het Spaanse Tortosa.

Dichtbij en ver van huis, maar alle drie de routes zijn bijzonder mooi. Nu kun je ons op onze blauwe ogen geloven, sommige zaken kun je echter beter even zelf checken. Alle drie de routes zijn daarom te downloaden van onze website. Hier vind je de bestanden van de Yamaha Dark Side Tour, waarbij je op zoek gaat naar de reuzen Ellert en Brammert in het Drentse Schoonoord. Vanaf onze redactie in Varsseveld leidt een 180 kilometer lange route je door het lommerrijke oosten van Nederland naar Exloo. Wil je ook terug, dan is er ook terugrijroute met een lengte van 160 kilometer

De bestemming van het reisverhaal in MotoPlus 11/2019 is Zwitserland. Alleen al de naam van dit land doet het motorhartje sneller kloppen door de alpiene gevoelens die het oproept. De ruim tweeduizend kilometer lange tocht, letterlijk een rondje Zwitserland, laat je echter veel meer zien dan enkel de bekende Alpenpassen. Het toont je Zwisterland in al haar facetten. De route is er als geheel, maar ook opgeknipt in tien dagtochten van elk zo’n 200 kilometer. Je vindt ze hier.

Ver, verder, verst! Spanje in dit geval, waar het prachtige Parador de Tortosa, een oud kasteel dat over de gelijknamige stad uitkijkt en tegenwoordig als hotel dienst doet, de uitvalsbasis vormt voor de introductie van de nieuwe Yamaha Ténéré 700. Daarbij gingen de Japanners niet over één nacht ijs, een tocht van 500 kilometer werd er namelijk uitgezet voor deze speciale gelegenheid. Een route passend bij het avontuurlijke karakter van deze twin, die zowel over asfalt als het onverhard voert. Zelf in de voetsporen treden van deze dual-purpose bike? Klik dan hier.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.