Nieuws

Verzekering en brand

“Nevenschade”

Dat fenomeen komt ook voor in verzekeringsland. Zo zijn er heel veel motorliefhebbers die ’s nachts dromen over hun tweewieler terwijl ze serieus recht op nachtmerries zouden hebben. De vraag is: waar staat je motor en (hoe) is hij verzekerd?

Wat de meeste mensen niet weten is dat hun gekentekende en verzekerde motor… Gewoon niet verzekerd is als hij ergens – uit of thuis – in- pandig geparkeerd is. Ook net tegen brand.

Een gewone inboedelverzekering sluit standaard motorrijtuigen van dekking uit. Er is echter de mogelijkheid een adres waar de motor wordt gestald) voor brand/diefstal te verzekeren. Een zogenaamde “inhoudverzekering”. Raadpleeg uw plaatselijke verzekeraarder!

Ook bestaat de mogelijkheid voor het verzekeren tegen brand-diefstal. De dekking geldt dan op één vast adres en kan al voor enkele tientjes verzorgd worden, op taxatiewaarde en dus met een geldig taxatierapport.

Onze ervaring is dat het ook mogelijk is om een bestaande allrisk dekking voor de winterperiode om te zetten naar beperkt casco. Aanrijding en vandalisme schade vallen daar niet onder de dekking. Behalve brand-diefstal is dan ook o.a. inbraak en stormschade op zo’n polis verzekerd.

De meeste liefhebbers laten, ondanks schorsen kenteken (bijv. uitstel keuring in winterperiode of besparing wegenbelasting indien van toepassing) de WA dekking daarom doorlopen in combinatie met brand-diefstal of beperkt casco of volledig casco.

Het is in ieder geval mogelijk om je gestalde motor ook nog tegen enige gevaren te verzekeren en voor een acceptabele premie.

 

.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Nieuw kentekenbewijs in aantocht

Nieuw kentekenbewijs in aantocht

27 april, 2024

Het kentekenbewijs gaat veranderen. Het nieuwe kentekenbewijs wordt vanaf half juni uitgegeven en het heeft een ...
Honda-kloon van Cyclone

Honda-kloon van Cyclone

26 april, 2024

Zongshen dochteronderneming Cyclone heeft met de RC680 haar eerste supersportfiets gepresenteerd. Eerder deze maand ...

Overig nieuws