Sport

Van der Mark langer bij Yamaha

Het zat er al een tijdje aan te komen, maar nu is het officieel: Micheal van der Mark heeft zijn contract bij het Pata Yamha Official World Superbike team met een jaar verlengd. Net als zijn teamgenoot Alex Lowes, die eveneens voor één jaar bijtekende, is Van der Mark daarmee ook in 2019 verzekerd van een zitje in het WK Superbike.

Echt een grote verrassing is het niet. Van der Mark stapte twee jaar geleden in het project in, waarbij destijds al duidelijk was dat er nog de nodige stappen gemaakt moesten worden, wilde Yamaha echt structureel om de podiumplaatsen meevechten. De tijd om te oogsten lijkt nu echt aangebroken, op Donington Park pakte de 25-jarige Rotterdammer de eerste twee overwinningen voor Yamaha en ook teamgenoot Alex Lowes wist al een race op zijn naam te schrijven. De voormalig WK Supersport-kampioen stond in totaal zelfs al 7 keer op het podium. Michael van der Mark: “Ik vertrouw op dit project, Yamaha gelooft in mij als coureur en dit zorgt voor een sterke combinatie. Terwijl we ons nog steeds verbeteren, is het duidelijk dat we aanzienlijke vooruitgang hebben geboekt en we op het punt aangekomen zijn dat we elk weekend vooraan mee kunnen doen.”
Momenteel is het even twee maand stil in het WK Superbike-paddock, het seizoen wordt halverwege september in Portimao hervat. Dat betekent niet dat Van der Mark twee maanden vrijaf heeft, op 29 juli aanstaande vormt hij samen met Alex Lowes en Japanner Katsuyuki Nakasuga het Yamaha Factory Racing Team voor de Suzuka 8 Hours, de endurance wedstrijd die hij al drie keer eerder won.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Honda-kloon van Cyclone

Honda-kloon van Cyclone

26 april, 2024

Zongshen dochteronderneming Cyclone heeft met de RC680 haar eerste supersportfiets gepresenteerd. Eerder deze maand ...

Overig nieuws