Nieuws

Update Daytona

Hoewel er in de Britse pers druk gespeculeerd werd over een nieuwe Triumph Daytona 675, blijkt het 2012 model uiteindelijk niet meer dan wat cosmetische wijzigingen te ondergaan.

Zo is de 2012 Daytona 675 beschikbaar in de kleuren Phantom Black en Diablo Red met een zwarte onderkuip, nieuwe graphics en donker gekleurde voetsteunhangers en remschijfdragers.

De stress in de Britse pers was het gevolg op de ontdekking van een gespot prototype met onderliggende uitlaat.

Aangezien de 2012 Daytona 675 zo’n beetje ongewijzigd blijft bestaat de kans dat er in 2013 een volledig nieuwe Daytona op til staat, al dan niet op basis van de vorig jaar geïntroduceerde 800 triple motor of de aangekondigde 1200 triple.

Maar ook dat weten we niet zeker

Triumph zegt het zo: Omdat het in design altijd om de details gaat, hebben onze ontwerpers zich juist daarop gefocust. Zo kreeg de tank een nieuwe uitstraling door te kiezen voor de allernieuwste “sport scipt” graphics, een meer krachtige uiting van onze merknaam, die tegelijkertijd staat voor traditie en vooruitgang. Verder kozen we vooral voor een meer verduisterde versie van de 675. Daartoe dient de” 675R-style” zwarte onderkuip en de nieuwe, donkere ophanging voor de stepjes plus de dragers van de remschijven. Prachtig nieuw detail voor de 2012-versie is ook het stijlvolle logo op de koppelings- en dynamodeksels van het motorblok. Zoals we al aangaven: het zijn de details die het hem doen, al deze nieuwe accenten maken het prachtige Phantom Black (met gouden velgen) of Diablo Red kleurschema meer dan compleet.

De prijs van de Triumph Daytona 675 blijft met € 13.190 gelijk aan die van vorig jaar en is daardoor nog net zo competitief als altijd! De 2012 versie van de Daytona zal al vanaf november 2011 leverbaar zijn bij de Triumph dealers.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws