Nieuws

TT 2021 met publiek!

Tijdens een speciaal belegde persconferentie werd bekend dat er tijdens de 90e Dutch TT Assen, die van 25 tot en met 27 juni 2021 wordt verreden, toch publiek aanwezig mag zijn. Dat zal in beperkte mate zijn, maar is toch een opsteker na een corona-jaar zonder TT!

Over het toelaten van publiek tijdens de TT in wat het TT Circuit Assen zelf een ‘tussenjaar’ noemt, is overeenstemming bereikt met de Veiligheidsregio Drenthe en MotoGP-promotor Dorna. Per dag van het TT-evenement mogen er 11.500 Nederlandse toeschouwers naar binnen. Daarvoor is inmiddels een aparte voorverkoopprocedure opgestart, waarbij in eerste instantie exclusief de trouwe bezoekers een kans krijgen om kaarten te bemachtigen. Er zijn uitsluitend vaste zitplaatsen beschikbaar en per klant kunnen er maximaal vier kaarten pre dag worden gekocht. Uiteraard dienen bezoekers op de tribunes de 1,5-meter-maatregel in acht te houden. Mensen uit hetzelfde huishouden kunnen wel bij elkaar zitten.

De bezoekers van iedere tribune vormen hun eigen ‘bubbel’. Daarvoor is een op maat gemaakt verkeersplan ontwikkeld, waarbij bezoekers naar een ‘eigen’ parkeerterrein bij de betreffende tribune worden geleid. Op de toegangskaart wordt de te volgen naar route naar de tribune vermeld middels een kleurcode. De (staan)taluds zijn tijdens het evenement gesloten en er worden geen vidiwalls langs het circuit geplaatst.

Op dit moment gaat het TT Circuit Assen er van uit dat toeschouwers alleen op vertoon van een negatieve (snel)test tot het evenement kunnen worden toegelaten. De exact status van deze regelgeving is op het moment van schrijven nog niet geheel duidelijk. De testen worden in ieder geval gratis uitgevoerd via het landelijke netwerk van ‘Testen voor Toegang’.

Zodra er meer relevante informatie bekend wordt, zal het TT Circuit Assen daar uiteraard over communiceren.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws