Nieuws

SUCCESVOLLE KTM RC390 CUP TESTDAG OP CIRCUIT ASSEN

SUCCESVOLLE KTM RC390 CUP TESTDAG OP CIRCUIT ASSEN
KTM is volop in beweging, ook op wegrace gebied. In samenwerking met Arie Vos en de KNMV start er in 2015 een KTM RC390 Cup.
Op dinsdag 14 oktober konden geïnteresseerden uitgebreid komen testen op de KTM cup bikes.
De weersomstandigheden waren niet optimaal maar ondanks dat was er een flinke opkomst van rijders. Er kon 4x gereden worden in sessies van 20 minuten. De rijders hebben 2 sessies op een droge en 2 sessies op een natte baan kunnen rijden en onder alle weeromstandigheden hebben zij de RC390 cup motor goed en uitvoerig kunnen testen.
20 potentiele cup rijders kwamen opdagen op het TT circuit te Assen en één voor één zijn ze zeer positief over de KTM RC390 cup bike. Na de bekendmaking van onze nieuwe raceklasse liepen de inschrijvingen al snel binnen.

Nu we de rijders ook echt kennis hebben kunnen laten maken en zij uitgebreid hebben kunnen testen op het TT-circuit hebben we eventuele twijfels weg kunnen nemen en begint de cup klasse bijna vol te raken! Aan animo dus geen gebrek en we kunnen terugkijken op een zeer geslaagde dag!
In 2015 start de KTM RC390 Cup voor het eerst in Nederland en achter de schermen wordt hard gewerkt door de KNMV, Arie Vos en KTM om de cup zo betaalbaar en professioneel mogelijk te maken.
Het wordt een betaalbare raceklasse, met races op permanente circuits in Nederland en België. Het raceweekend zal op de zaterdag 2 kwalificaties hebben en op zondag 2 races, met in totaal 8-10 data op de kalender voor 2015.
De minimumleeftijd is 12 jaar; het leuke is dat er geen maximumleeftijd is, dus naast aanstormend talent kan ook de volwassen hobbycoureur in deze klasse goedkoop racen!

“Met name kunnen de jonge talenten bovendien profiteren van de professionele begeleiding van Arie Vos en Barrie Veneman” Aldus “Arie Vos & Barry Veneman: “Ons doel is om samen met KTM de jeugd een betaalbare klasse te bieden tussen de NSF100 Cup en de duurdere en snellere Moto3 of Supersport. Wij willen de ervaring die we zelf hebben opgedaan graag benutten om jong talent verder te brengen en de rijders in de RC390 Cup te ondersteunen waar mogelijk.’’
In de komende weken zal meer informatie vrijkomen wanneer er op welke circuits gereden gaat worden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via info@ktmcup.nl en de Facebook pagina in de gaten houden.
facebook.com/RC390cupNL info@ktmcup

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.