Nieuws

Rossi rijdt op Zandvoort

Valentino Rossi kan het na zijn vertrek uit de MotoGP toch niet laten. De negenvoudig wereldkampioen komt in 2022 in actie bij het Belgische Audi-team WRT. Hierdoor is hij in juni traditiegetrouw toch hier te bewonderen. Niet op Assen ditmaal, maar in Zandvoort.

Raceteams stonden in de rij voor de publicitair bijzonder aantrekkelijke Rossi. De Italiaan koos – ondanks eerdere tests met Ferrari – voor het Belgische GT-team WRT. Daarmee slaan onze zuiderburen een flinke slag. De ondertussen 42-jarige Rossi reed in december op Valencia al met een Audi en dat moet de doorslag hebben gegeven.
Geen racemotoren meer voor Vale dus in 2022, maar de Fanatec GT World Challenge Europe. Daarin neemt hij de Sprint en Endurance Cup-wedstrijden voor zijn rekening. De serie doet 17, 18 en 19 juni het circuit van Zandvoort aan. Wil je jouw idool op vier wielen zien racen dan is hij redelijk makkelijk te herkennen, ook op de motorkap van zijn Audi R8 LMS prijkt prominent het nummer 46.

“Ik ben zeer blij met Team WRT”, zegt Rossi. “Iedereen weet dat ik altijd een grote liefhebber van autosport ben geweest en dat ik na mijn MotoGP-carrière interesse had in racen op vier wielen.” Het is ook zeker niet de eerste keer dat de flamboyante Italiaan zich op vier wielen begeeft, zo reed Rossi in 2008 de Rally van Wales met een Ford Focus WRC en in 2019 wisselden hij en Lewis Hamilton van racemachine.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.