Nieuws

Rijbewijzerij. Deel zoveel.

LesmotorRijscholen mogen vanaf volgend jaar gelijktijdig lesgeven aan motorleerlingen in alle drie categorieën van het motorrijbewijs. Dat heeft het ministerie van Infrastructuur en Milieu laten weten.

 

Dat is goed nieuws, want er was flink wat onduidelijkheid over wat er – na de invoering van het A1-, A2- en A-rijbewijs op 19 januari 2013 – wel en niet mocht tijdens een motorrijles. Dat leidde tot flink wat discussies en het ging zelfs zover, dat de politie regio Rotterdam Rijnmond acties voerde en bekeuringen uitdeelde.

 

Nu wettelijk geregeld

 

De langverwachte wetsaanpassing is nu doorgevoerd.

Buiten deze wijziging is er nog meer goed nieuws voor rijschoolhouders: de vermogensondergrens van A-motoren gaat niet al in 2014 omhoog naar 50kW. Dat liet het ministerie aan brancheorganisatie Bovag weten. Anders dan eerder aangekondigd gebeurt dit pas per 1 januari 2019. Frans Bastiaansen van Bovag Rijscholen verzucht : “Het voorkomt dat rijscholen komend jaar al voor ingrijpende investeringen komen te staan. Ze kunnen zich er nu in de langetermijnplanning voorbereiden”.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Honda-kloon van Cyclone

Honda-kloon van Cyclone

26 april, 2024

Zongshen dochteronderneming Cyclone heeft met de RC680 haar eerste supersportfiets gepresenteerd. Eerder deze maand ...

Overig nieuws