Nieuws

Recordverkoop in mei, in tien jaar niet zoveel motoren verkocht

De registraties van nieuwe motoren zitten weer in de lift, dat laat de BOVAG weten. In de maand mei werd een inhaalslag gedaan die resulteerde in een plus van 6,9 procent (1.772 stuks) ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder (1.657). In de afgelopen 10 jaar werden er nog nooit zoveel nieuwe motoren verkocht.

Met de meimaand erbij, komt het totaal aantal nieuw geregistreerde motorfietsen nu op 6.982 nieuwe motoren. Ter vergelijking, een jaar eerder stond de teller na vijf maanden op 7.530. Dat de verkoop aantrekt, is volgens de BOVAG best logisch: “Aangezien 1,5 miljoen Nederlanders een motorrijbewijs hebben, terwijl er ‘slechts’ 750.000 motorfietsen geregistreerd staan en die mensen hebben nu een corona-proof én file-proof alternatief binnen handbereik.”

De RAI Vereniging en BOVAG laten weten blij te zijn met het herstel van de motorsector. De motorfiets is immers bij uitstek geschikt om in de ‘nieuwe’ samenleving te reizen. Bovendien past de motor in een stedelijk mobiliteitsbeleid waarbij ruimtebesparing steeds belangrijker wordt en minder parkeerplaatsen beschikbaar zijn voor auto’s. Ook zet de sector versneld in op verduurzaming met de ontwikkeling van schonere motoren. Komend jaar zijn alleen nog de schoonste Euro 5-motoren uit de fabrieken leverbaar.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Nieuw kentekenbewijs in aantocht

Nieuw kentekenbewijs in aantocht

27 april, 2024

Het kentekenbewijs gaat veranderen. Het nieuwe kentekenbewijs wordt vanaf half juni uitgegeven en het heeft een ...
Honda-kloon van Cyclone

Honda-kloon van Cyclone

26 april, 2024

Zongshen dochteronderneming Cyclone heeft met de RC680 haar eerste supersportfiets gepresenteerd. Eerder deze maand ...

Overig nieuws