Premium

Reizen Gorges du Verdon – Frankrijk

Het is zonder twijfel één van de meest mooie kloven van Europa en herbergt een ware schat aan geologische herinneringen aan deze prachtige planeet. Samen met vrienden duik ik de indrukwekkende omgeving rond de Franse Gorges du Verdon in, adem de lucht van avontuur en vier de terugkeer van een gevoel dat in de vergetelheid was geraakt!

De Gorges du Verdon is uniek. Toen ik een medereiziger ooit eens mijn voorliefde voor de kloof opbiechtte, die als bijnaam de Grand Canyon du Verdon draagt, en die persoon riposteerde met de opmerking dat deze niet te vergelijken viel met de échte Grand Canyon in de VS, voelde ik me een beetje op de tenen getrapt. Nee, hij is inderdaad niet te vergelijken met de échte Grand Canyon, al was het alleen al vanwege de grootte. Maar waar je bij de Amerikaanse tegenhanger enkel langs de rand kunt lopen, wanneer je tenminste niet een paar dagen de tijd hebt om een afdaling te maken, rij je er hier middenin. Dwars door die diepe scheur in moeder aarde.
De kloof duwt de weg als tanspasta uit een tube voor zich uit, die uiteindelijk uitkomt op het nog mistige plateau van La Palud. Het enige gehucht op weg naar Castellane is net aan het ontwaken. Een gevlekte kat drentelt over de weg en met een metaalachtig geratel gaan net de luiken van de Bar de la Place open. Een café. Thiery’s vragende blik voelt bijna als een onuitgesproken smeekbede. Ik moet er bijna om lachen: “We zijn toch niet voor niets voor dag en dauw opgestaan om vervolgens alsnog de galavoorstelling te missen?”

Over welke galavoorstelling gaat het in hemelsnaam? En wat vonden we in de Verdpon nog meer op onze weg? Je leest – en ziet – het in MotoPlus 07/2023. Elke twee weken een nieuwe editie op de deurmat? Gewoon even hierrrr klikken…

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws