Premium

Interview Marco Bezzecchi – de nieuwe MotoGP-held?

Hij is misschien wel één van de meest talentvolle GP-coureurs van deze generatie, de 24-jarige Marco Bezzecchi. Op een één jaar oude Ducati GP22 won de Mooney VR46 Racing Team-coureur inmiddels twee GP’s en – in Assen – een Sprintrace. Aan de hand van zes foto’s kijken we met de Italiaan terug op zijn eerste 28 MotoGP-races.

“Dat moet wel Qatar zijn, want het is donker… Dus dit was waarschijnlijk m’n eerste MotoGP-race”, begint Bezzecchi zijn relaas bij het zien van de eerste foto. Inderdaad van zijn eerste GP in 2022 in Qatar. “Ik crashte omdat ik een probleem had met de remmen, bij het ingaan van de laatste bocht. Hoe dan ook, het was een geweldig weekend. Ik was aangenaam verrast door m’n eigen snelheid. Het was als een droom die waarheid werd. Iedere coureur droomt er van om ooit in de MotoGP te rijden en het was een ‘big emotion’. Het resultaat was niet geweldig, maar het was wel het begin van een geweldig seizoen.” Of hij zich zorgen maakte over de 23 crashes die hij dat seizoen had? “Nee, die horen gewoon bij het leerproces. We proberen allemaal zo hard mogelijk te rijden, we geven alles, maar als je een nieuwkomer bent en je kent de machine nog niet zo goed, dan is het makkelijk om fouten te maken en om te crashen.”

In MotoPlus 16/2023 laten we de 24-jarige Italiaan nog vijf andere foto’s zien, waaronder die van zijn eerste podium, zijn vriend en vijand Francesco Bagnaia, en zijn Nederlandse monteur Robin Spijkers.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Eerste test CFMoto 450MT

Eerste test CFMoto 450MT

27 april, 2024

Met de 450MT kan CFMoto zo maar eens vol in de roos schieten. De allroad is fraai gelijnd, lijkt op papier alle ...
Nieuw kentekenbewijs in aantocht

Nieuw kentekenbewijs in aantocht

27 april, 2024

Het kentekenbewijs gaat veranderen. Het nieuwe kentekenbewijs wordt vanaf half juni uitgegeven en het heeft een ...

Overig nieuws