Nieuws

Pierer Mobility distribueert CFMoto-modellen in Europa

In januari 2023 nam KTM’s moederbedrijf Pierer Mobility AG de distributie over van elf CFMoto-modellen voor vijf Europese markten. CFMoto verhoogde ook haar belang in Pierer AG naar 2,0 procent.

Pierer Mobility AG en de Chinese fabrikant CFMoto hebben al bijna tien jaar een joint venture, een strategisch partnerschap. In januari 2023 werd deze samenwerking verder uitgebreid. CFMoto-motorfietsen worden sindsdien door het moederbedrijf van KTM in vijf Europese landen gedistribueerd: Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Spanje en Groot-Brittannië.

“CFMoto is onze productie- en distributiepartner voor KTM-motorfietsen in China, dat zijn capaciteiten en toeleveringsketens hiervoor de afgelopen jaren heeft uitgebreid”, zegt Hubert Trunkenpolz, lid van de Raad van Bestuur bij Pierer Mobility. “Dat wij op onze beurt de distributie van CFMoto-motorfietsen in geselecteerde Europese markten overnemen en uitbreiden (…) is een logische verdere ontwikkeling van onze samenwerking.” In 2017 startte KTM een productie-joint venture met de Chinese motorfabrikant CFMoto. Sinds de herfst van 2020 produceren de Chinezen middenklassemodellen voor KTM. In juli 2023 kondigde Pierer AG aan dat de samenwerking verder zou worden geïntensiveerd. Daarbij verhoogde CFMoto haar belang in het beursgenoteerde Pierer Mobility AG tot 2,0 procent.

In 1989 richtten de gebroeders Lai CFMoto Power Co. Ltd. op als onderdelenleverancier. Vanaf 1996 produceerde het bedrijf haar eigen motoren, in 2000 rolde de eerste motorfiets en in 2004 de eerste ATV van de band. In de ultramoderne fabriek op een terrein van 200.000 m² zijn al meer dan 100 verschillende modellen met tientallen zelfontworpen motoren geproduceerd. CFMoto heeft meer dan 100 patenten en exporteert naar meer dan 70 landen. Daarnaast werkt het bedrijf sinds 2009 samen met KTM en het Oostenrijkse designteam Kiska aan de ontwikkeling van nieuwe motorfietsen. Sindsdien heeft het Chinese bedrijf ook de import en distributie van alle KTM’s in China overgenomen.

Sinds 2021 bouwt CFMoto ook alle 790 modellen van (d.w.z. voor) KTM in een speciaal gebouwde KTM-fabriek tegenover het hoofdkantoor van CFMoto in Hangzhou. In deze productie joint venture worden de motoren ontwikkeld in Oostenrijk en geproduceerd in China. Het eerste project was een naked bike met het 790 Duke-motorblok dat bij CFMoto werd geproduceerd. CFMoto produceert zelf de MT800 met KTM’s 95 pk sterke twin.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Lezerstest Suzuki 2024-modellen

Lezerstest Suzuki 2024-modellen

21 juli, 2024

Suzuki blaast de laatste jaren flink in de bus met talrijke nieuwe modellen en zelfs een compleet nieuw platform ...

Overig nieuws