Nieuws

Opgedoken in Amerika: Triumph Tiger 850 Sport

In de Verenigde Staten is een document voor toelating van een nieuw Triumph-model opgedoken. En wel de Triumph Tiger 850 Sport. Insiders laten weten dat het waarschijnlijk een nieuwe, op de straat georiënteerde versie van de Tiger 900 is.

Dit lijkt bevestigd te worden, door gelekte foto’s van een dealerpresentatie in de VS. Hierbij gaat het dus om een variant van de Tiger 900, die duidelijk anders gepositioneerd wordt dan zijn broers. De focus moet namelijk liggen bij een straatgerichte funbike. Daarmee treedt de motor in de voetsporen van de Triumph Tiger Sport, die door de Britten niet over de Euro5-horde is geworpen.

Net als de Tiger 900’s, wordt ook de Tiger 850 Sport aangedreven door de 887 cc grote driecilinder van het merk. Het topvermogen zal, net als bij de rest, op 95 pk en 87 Nm koppel liggen. Minder dan de Tiger Sport, want dat 1.050 cc blok was goed voor een top van 126 pk en 106 Nm koppel. Daar staat tegenover dat de Tiger 850 Sport een stuk minder weegt. Het nieuwe model legt namelijk 20 kilo minder op de weegschaal dan zijn 240+ kilo zware voorganger.

Hoe het rijwielgedeelte van de Tiger 850 Sport eruit komt te zien, is nog niet duidelijk. Bronnen rond Triumph laten weten dat de motor in dat opzicht volledig nieuw wordt. Zo moet de 850 Sport naar verluid gaan rollen op 17 inch wielen, heeft hij een ingekorte veerweg en brede banden. Offroad ambities worden daarmee compleet over boord geworpen, want de motor kruipt hiermee richting een supermoto. Klinkt goed!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Pieterpadroute voor de motor

Pieterpadroute voor de motor

8 december, 2023

Het Pieterpad vierde in 2023 haar veertigjarig bestaan. De bijna 500 kilometer lange wandelroute tussen het ...

Overig nieuws